Home / AKTUELNO / SPREMAO SE UDAR NA GRČKU? Pronađena velika količina oružja i municije na grčko-albanskoj granici!

SPREMAO SE UDAR NA GRČKU? Pronađena velika količina oružja i municije na grčko-albanskoj granici!

albanija- siptari

Da je projekat realizacije „velike Albanije“ u punom jeku, svedoči i današnje saopštenje grčke policije koja je pronašla veliku količinu naoružanja u blizini granice sa Albanijom.

Grčka policija pronašla je dve vreće pune oružja i municije u polju, nedaleko od mesta Konica, na severozapadu Grčke, nedaleko od albanske granice. Predpostavlja se da je reč o „pošiljci“ namenjenoj nekom u Makedoniji ili Grčkoj.

Pronađeno je 1.028 metaka kalibra 7,62 mm i veći broj „kalašnjikova“.

Granična patrola koja je našla vreće svakodnevno se susreće sa organizovanim albanskim grupama koje neretko, noću uspevaju da pređu granicu. I pored pojačanih mera sa grčke strane, teško ih je zaustaviti.

Ma koliko svako opravdanje grčke pogranične službe zvuči nelogično, činjenica je da krijumčari uspevaju da prebace ogromne količine narkotika, municije i oružja mada im, isto tako, i zaplenjuju velike količine.

Ovog puta, imajući u vidu činjenicu da su poslednjih nedelja pojačane pretenzije Tirane za formiranjem „velike Albanije“ sumnja se, kako se kaže u saopštenju, da je sadržina vreća sa oružjem ostavljenih u polju, bila namenjena „određenim licima“.

Ima pretpostavki da je oružje, možda, trebalo da dalje bude prošvercovano u Grčku ili i Makedoniju s obzirom da je, kako se navodi, srpska policija već otkrila oružje koje je bilo švercovano iz Albanije u Makedoniju.

(Izvor: Politika)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …