Home / AKTUELNO / SPREMITE SE, STIŽE JAK SNEŽNI UDAR..!

SPREMITE SE, STIŽE JAK SNEŽNI UDAR..!

Već u sredu uveče gotovo celu Srbiju zahvatiće hladniji talas i susnežica, koja će u četvrtak preći u sneg. Većeg zahlađenja neće biti, prosečne temperature biće između nula i sedam stepeni.

snezna oluja zima sneg2

U Beogradu sutra pretežno sunčano. Duvaće umeren do pojačan severozapadni vetar minimalna temperatura 6°C, maksimalna dnevna 12°C.

U Srbiji sutra pretežno sunčano i malo svežije, ali relativno toplo za ovo doba godine, samo se na jugu i jugoistoku tokom jutra očekuje oblačno sa kišom, na višim planinama sa susnežicom i snegom. Duvaće umeren do jak severozapadni vetar, uveče u slabljenju. Minimalna temperatura od 3 do 9°C, maksimalna dnevna od 10 do 15°C.

Zatim će u sredu biti hladnije vreme sa temperaturom vazduha oko proseka, mestimično sa kišom, u brdovito-planinskim predelima sa snegom. Krajem ovog perioda sneg se očekuje i u nižim predelima.

Pred kraj naredne nedelje očekuju se veće snežne padavine. Ovog vikenda u našoj zemlji padaće sporadično kiša. U sredu u popodnevnim časovima krenuće blago zahlađenje, koje će u četvrtak kulminirati snegom. U martu mogući najjači snežni nanosi u zemlji ove godine.

(Telegraf.rs)

Check Also

UDARNA VEST! OD PETKA NOVE STROGE MERE- VIKENDOM POLICIJSKI ČAS!

Ugostiteljski objekti i objekti uslužnih delatnosti moći će da rade samo do 17 sati radnim …