Home / AKTUELNO / SPREMNI ZA RAT: Britanske podmornice poslate ka Siriji- NAPAD SE OČEKUJE VEČERAS..!

SPREMNI ZA RAT: Britanske podmornice poslate ka Siriji- NAPAD SE OČEKUJE VEČERAS..!

Prema podacima lista „Dejli Telegraf“, britanskim podmornicama naloženo je da se pokrenu ka dometu za raketni udar na Siriju, pošto se napad Amerike i njenih saveznika protiv režima Bašara el Asada očekuju već u četvrtak uveče.

Podmornice iz Velike Britanije poslate su na liniju sa koje mogu da se lansiraju krstareće rakete za vazdušne udare na snage lojalne Asadu u Siriji.

Naredbu je navodno izdala premijer Velike Britanije Tereza Mej, koja je pozvala svoje ministre na hitan sastanak kako bi razgovarali o tome kako će Britanija odgovoriti na hemijski napad prošlog vikenda u Dumi.

Britanski list napominje da Mej još nije donela konačnu odluku o tome, ali ističe da premijerka želi da britanske snage budu sposobne za brzo delovanje.

„Dejli telegraf“ navodi, pozivajući se na neimenovane izvore u britanskoj vladi, da Britanija „čini sve što je potrebno“ kako bi mogla da ispali krstareće rakete „tomahavk“ iz podmornica protiv vojnih ciljeva u Siriji.

Prethodno je Bi-Bi-Si javio da je Mej donela odluku da bez odobrenja Parlamenta odobri učešće Velike Britanije u vojnim operacijama kao odgovor na dešavnja u Siriji tokom vikenda.

Ovi izveštaji usledili su nakon upozorenja američkog predsednika Donalda Trampa Rusiji i Siriji da se „pripreme“ za raketni napad. Tramp je naglasio da će napad biti izveden bombama koje će biti „dobre i nove“.

Check Also

NOVINAR ZATRESAO CELU DRŽAVU TEKSTOM: MRZIMO NOVAKA JER NIJE KUKAVICA KAO MI AUSTRALIJANCI!

Tekst kolumniste portala “Spektator”, Džejmsa Mekfirsona izazvao je ogromne potrese u Australiji! Zašto je tako, …