Home / AKTUELNO / SRBIJA DOBILA NOVOG HEROJA: Kapetan Srećko Videnović spasao od sigurne smrti, decu iz poplavljene škole!

SRBIJA DOBILA NOVOG HEROJA: Kapetan Srećko Videnović spasao od sigurne smrti, decu iz poplavljene škole!

500

Srbija je dobila novog heroja, a to je kapetan Vojske Srbije Srećko Videnović koji se posebno istakao u akcijama spasavanja ljudi i dece u katastrofalnim poplavama koje su zahvatile podrućje Kladova i Tekije!

Ovaj hrabri vojnik je među prvim pripadnicima Vojske Srbije pritekao u pomoć meštanima, a njega će pamtiti po herojskoj akciji spasavanja dece od vodene stihije koja je krenula da plavi i uništava Osnovnu školu “Vuk Karadžić”.

Kapetan Srećko Videnović je među prvima, već 15. septembra, pritekao u pomoć najugroženijim meštanima.

– U Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ vodena bujica je zarobila učitelja, učiteljicu i dvoje dece. Nivo vode je bio sve veći kada sam sa svojom radnom grupom, angažovanom u obližnjem selu Kazanski potok, stigao u Boljetin. Veći broj dece je već bio izvučen iz poplavljene škole, kada sam ja teretnim vozilom, jer drugačije nije moglo zbog velike vode, stigao do škole. Jedva sam izvukao uplašenu decu i njihove učitelje, ali se, ni trenutak nisam dvoumio, rekao je kapetan Videnović.

(D. Z., Telegraf)

Check Also

RUSKI EKSPERT OTKRIO: RAT RUSIJE I ZAPADA JE NEIZBEŽAN- RUSIJA IMA ORUŽJE I SPREMNA JE

Otvoreni vojni sukob između Rusije i kolektivnog Zapada je već neizbežan. Ovo je u intervjuu …