Home / AKTUELNO / Srbija proglašava OKUPACIJU Kosova?! Moguće pokretanje ORUŽANIH SNAGA!

Srbija proglašava OKUPACIJU Kosova?! Moguće pokretanje ORUŽANIH SNAGA!

Posle formiranja tzv. Vojske Kosova na vanrednoj konferenciji za novinare direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić najavio je moguće proglašenje okupacije Kosova.

– Vojska Kosova predstavlja ilegalnu i okupacionu silu na našoj teritoriji. To ima za cilj nasilnu promenu granica Srbije. Tzv. Vojska Kosova formira se u trenutku kada nijedan Albanac nije odgovarao za zločine nad Srbima. Isti oni koji su činili zločine sada su pripadnici ove vojske.

Pojedine države daju logističku podršku formiranju Vojske Kosova, a Srbija i naš narod neće to zaboraviti, kao što nećemo zaboraviti ni podršku koju smo dobili od mnogih. Međunarodne snage ne mogu biti amnestirane. Zahtevamo od KFOR-a da razoruža ovu oružanu formaciju i vrati stanje na ono koje je propisano rezolucijom 1244.

Pozivam sve građane da ne stupaju u okupacionu tzv. Vojsku Kosova jer je to delovanje protiv ustavnog poretka Republike Srbije. Naši nadležni organi utvrdiće identitet svih lica, a ona će biti sankcionisana kada budu dostupna našim pravosudnim organima. Aleksandar Vučić ima različite mehanizme delovanja o kojima će doneti odluku poput proglašenja okipacije i delovanja oružanim snagama – rekao je Đurić u vanrednom obraćanju.

Podestimo, transformacija Kosovskih snaga bezbednosti (KBS) u vojsku i formalno je izglasana danas kada je tzv. kosovski parlament, u drugom čitanju, usvojio tri zakona koja Prištini omogućavaju formiranje oružanih snaga.

Check Also

UDARNO! KRIZNI ŠTAB TRAŽI ZATVARANJE SRBIJE NA NEKOLIKO NEDELJA- SPREMA SE POLICIJSKI ČAS!

Zamenik direktora niškog Kliničkog centra Radmilo Janković ocenio je da je jedini način da se …