Home / AKTUELNO / VUČIĆ SE OBRATIO VOJSCI: „Budite spremni da zaštitite svoj narod!“ ŽANDARMERIJA POD PUNOM RATNOM OPREMOM!

VUČIĆ SE OBRATIO VOJSCI: „Budite spremni da zaštitite svoj narod!“ ŽANDARMERIJA POD PUNOM RATNOM OPREMOM!

Predsednik Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić danas je na nepoznatoj lokaciji obišao specijalne jedinice i obratio im se povodom najnovije krize na Kosovu i Metohiji.

Vučić je u jako emotivnom govoru poručio najelitnijim srpskim vojnicima da budu spremni da u svakom trenutku zaštite svoj narod.

– Uradili smo sve za mir, učinili smo sve što smo mogli da sačuvamo stabilnost i da omogućimo napredak Srbije i celog regiona. Ali, nikada i nipošto nećemo dozvoliti gaženje Srbije! – poručio je između ostalog predsednik.

On je u govoru podsetio srpske specijalce na teške dane iz srpske istorije i na herojske podvige naše vojske koja je uvek samo branila svoju zemlju i svoj narod.

– Nećemo dozvoliti nikakvu agresiju na Srbe. Nikada više neće biti nikakvih “Oluja”, niko neće moći da nekažnjeno vrši pogrom nad Srbima. Naš je posao da zemlju i narod zaštitimo. I to ćemo i učiniti – rekao je Vučić, a prenose naši odlično obavešteni izvori.

Predsednik države je najboljim srpskim vojnicima poručio i da će uvek biti s njima.

– Kakva god odluka da bude, koliko god da bude teško, ja ću kao predsednik Srbije uvek biti sa vama – obećao je Vučić.

Govor vrhovnog komandanta srpski specijalci su na kraju pozdravili aplauzom i gromoglasnim uzvicima: “Živela Srbija” od čega je su mnogima od prisutnih krenule i suze na oči.

ŽANDARMERIJA ČEKA NAREĐENJE

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović obišao je danas pripadnike Žandarmerije u bazi u Lipovici i uverio se u njihovu borbenu gotovost i spremnost.

– Pripadnici Žandarmerije i svih drugih organizacionih jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova spremni su da izvrše sve zadatke koje država naloži, kako bi zaštitili bezbednost građana i suprotstavili se svakom vidu ugrožavanja stabilnosti naše zemlje – istakao je ministar Stefanović.

On je dodao da policija pomno prati situaciju u južnoj srpskoj pokrajini.

Ministar je ukazao da odluka Prištine o transformaciji Kosovskih bezbednosnih snaga u takozvanu Vojsku Kosova predstavlja pretnju regionalnom miru i stabilnosti, kao i grubo kršenje međunarodnog prava, pre svega Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, navodi se u saopštenju MUP.

Check Also

HILjADE ČEHA PROTESTUJE U PRAGU PROTIV KORONA TIRANIJE I VAKCINACIJE (VIDEO)

Iako je u paketu „korona mera“ dozvoljeno okupljanje maksimalno 100 osoba na jednom mestu, u …