Home / AKTUELNO / SRBIJI IZA LEĐA SPREMAJU KLOPKU: Šiptari pozvani u Brisel na dogovor…

SRBIJI IZA LEĐA SPREMAJU KLOPKU: Šiptari pozvani u Brisel na dogovor…

U Evropskoj službi za spoljne poslove „Tanjugu“ je potvrđeno da delagacija Prištine dolazi sutra u Brisel na „redovnu razmenu stavova u okviru dijaloga“ sa Beogradom.

Glavni pregovarač Prištine u dijalogu sa Beogradom Avni Arifi najavio je da će prištinska delegacija 18. juna doputovati u Brisel i predstaviti aktivnosti i dostignuća prištinskih institucija na primeni Briselskog sporazuma.

Tanjug iz evropskih diplomatskih izvora saznaje da je u pitanju bilateralni sastanak prištinske delegacije i posrednika EU, kome ne prisustvuje delegacija Beograda.

U Briselu se navodi i očekivanje da će se u naredne dve nedelje, do kraja juna, održati nova runda tehničkih, ali i razgovora na visokom političkom nivou između predsednika Aleksandra Vučića i Hašima Tačija.

Glavni pregovarač Prištine u tehničkim razgovorima Avni Arifi najavio je da će od evropskih posrednika tražiti da se razgovara i o energetici, a ne da se fokus stavlja na formiranje Zajednice srpskih opština.

Iz EU, već duže vreme navode da su predmet razgovora tehničkog dijaloga „svi neprimenjeni sporazumi“, među kojima formiranje Zajednice srpskih opština predstavlja najveći deo Briselskog sporazuma.

Check Also

SRPSKI ANALITIČAR IZ SAD: „U VAŠINGTONU KAO DA JE RATNO STANJE!“

Sve u Vašingtonu i SAD deluje kao da je ratno stanje, kaže analitičar spoljne politike …