Home / AKTUELNO / Srbijo šta si dozvolila?! Vlada Kosova donela skandaloznu odluku!

Srbijo šta si dozvolila?! Vlada Kosova donela skandaloznu odluku!

Vlada Kosova donela je odluku da se sva nepokretna imovina na Kosovu registrovana na ime SFRJ, Srbije i Autonomne Pokrajine Kosovo, registruje na ime Republike Kosovo kao vlasnika te imovine.
vlada- kosova- taci
U tu imovinu ulazi imovina državne i vojne administracije i imovina bivših društveno političkih organizacija, rečeno je agenciji Beta u Vladi Kosova.

U odluci u koju je agencija Beta imala uvid, kosovska katastarska agencija obavezuje se da odmah na ime Kosova prebaci svu nepokretnu imovinu.

Odluku je potpisao premijer Kosova Isa Mustafa čime je ona i stupila na snagu.

Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju saopšteno je da će se zbog te odluke direktor kancelarije Marko Đurić danas sastati sa srpskim članovima Vlade Kosova, gradonačelnicima 10 opština sa srpskom većinom na Kosovu i Metohiji i predstavnicima Srpske liste.

Predsednik Srpske liste Slavko Simić kaže da je odluka kosovske vlade da svu nepokretnu imovinu registrovanu na SFRJ, Srbiju i AP KiM registruje kao svoju represivna i da treba da je odmah opozove.

– Odluka kosovske vlade je tendenciozna i predstavlja pokušaj da se kroz odluke kosovskih institucija nastavi permanentna represija nad srpskim stanovništvom na Kosovu i Metohiji i oduzimanjem društvene i privatne imovine srpskog naroda – rekao je Simić.

On je kazao da je od 1999. godine uzurpirano preko milion katastarskih parcela društvenih i javnih preduzeća na Kosovu i Metohiji, i da je sada očigledan pokušaj zvanične Prištine da usvajanjem jednostranih odluka legalizuje nelegalno prisvojenu imovinu.

– “Mi želimo da zaštitimo naš nacionalini ekonomski interes, koji je veoma važan kako za našu državu Srbiju tako i za naš narod na KiM.

Zato je naš čvrst stav da Priština treba odmah da opozove ovako štetnu odluku i da prestane sa političkim i pravnim prejudiciranjem vlasničkih prava” – rekao je Simić.

Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović je izjavila danas da je Vlada Srbije razgovarala o zaključku kosovske vlade o prisvajanju imovine Srbije na Kosovu.

– “Danas treba da bude sastanak predstavnika regiona u Sarajevu i ostavila bih da se o tome izjašnjavamo u odnosu na zajednički stav koji možemo da imamo sa predsednikom vlade Aleksandrom Vučićem – rekla je Mihajlović odgovarajući na pitanja novinara.

Ona je kazala da ne želi o tome sada da se izjašnjava.

– “Da smo razgovarali, delom jesmo” – odgovorila je Mihajlović.

(Tanjug)

Check Also

DANAS DVA VELIKA PROTESTA U BEOGRADU

Nakon jučerašnje blokade puteva širom Srbije, danas će u Beogradu biti održana dva protesta – …