Home / AKTUELNO / ŠTA NAM SE SPREMA? Amerikanci ponudili srpskim političarima 7 miliona dolara, da urade ovo za njih…

ŠTA NAM SE SPREMA? Amerikanci ponudili srpskim političarima 7 miliona dolara, da urade ovo za njih…

amerika-banka-dolari

Američka vladina agencija za međunarodni razvoj (USAID) pripremila je sedam miliona dolara koje će u Srbiji uložiti u medijski rat protiv Rusije i Putina.

Borba za slobodu

USAID je već raspisala konkurs za podelu miliona na ime projekata „“medijskih reformi“ u našoj državi. Stručnjaci, međutim, gotovo jednoglasno kažu da je taj konkurs samo maska i da će američki milioni zapravo biti upumpani u prozapadne medije koji će koordinisanom kampanjom pokušati da Srbima ogade Putina i Rusiju.

Zvanično, USAID navodi da je cilj projekta „poboljšanje pravnih, normativnih i ekonosmkih uslova za rad u oblasti medija u Srbiji.“ Isplata novca po projektima trebalo bi da počne početkom septembra.

Sagovornici kažu da je taj konkurs USAID samo paravan, maska za sprovođenje operacije „medijskog ubijanja“ Putina u Srbiji.

– Ultimativni cilj SAD jeste rušenje rejtinga Rusije među Srbima. Amerikncima naprosto nikako ne odgovara da usred Evrope imaju „rusko ostrvo“ na koje imaju sve manje uticaja – navodi odlično obavešten diplomatski izvor.

I dok niko od zvaničnika nije hteo da komentariše ova saznanja, bivši glavni urednik Politike Ljiljana Smajlović smatra da nova ulaganja USAID u našu medijsku scenu svakako imaju veze s američkom borbom protiv Rusije na Balkanu.

I medijski strateg Saša Borojević ubeđen je da će američko finansiranje biti okrenuto protiv prosrpskih i proruskih medija u našoj zemlji.

(SrbijaDanas)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …