Home / AKTUELNO / ŠTA SE KRIJE? MISTERIOZNA BOLEST JETRE POJAVILA SE KOD DECE: OTKRIVENI SLUČAJEVI U BRITANIJI, EVROPI I SAD..

ŠTA SE KRIJE? MISTERIOZNA BOLEST JETRE POJAVILA SE KOD DECE: OTKRIVENI SLUČAJEVI U BRITANIJI, EVROPI I SAD..

Britanski zdravstveni zvaničnici saopštili su danas da su otkrili više slučajeva misteriozne bolesti jetre kod dece koja je prvi put identifikovana u Britaniji, a postoje i slučajevi u Evropi i SAD.

Britanski zvaničnici saopštili su da su od januara ove godine prijavljena 74 slučaja hepatitisa, ili upale jetre, kod dece i da uobičajeni virusi koji izazivaju infektivni hepatitis nisu primećeni, prenosi AP.

Trenutno, tačan uzrok hepatitisa kod ove dece nije poznat, a naučnici i lekari razmatraju druge moguće uzroke, uključujući kovid-19, druge viruse i faktore životne sredine.

U današnjem saopštenju Evropski centar za prevenciju i kontrolu bolesti navodi da su identifikovani novi slučajevi hepatitisa u Danskoj, Irskoj, Holandiji i Španiji, ne precizirajući koliko je tačno slučajeva pronađeno, a američki zvaničnici saopštili su da je uočeno devet slučajeva akutnog hepatitisa u Alabami kod dece uzrasta od jedne do šest godina, prenosi Tanjug.

Check Also

PRVI SNIMCI IZ PAKLA „AZOVSTALJA“: POSLE PREDAJE I ČIŠĆENJA KATAKOMBI U KOJIMA SU BORAVILI PRIPADNICI PUKA AZOV (VIDEO)

NA društvenim mrežama pojavili su se snimci iz “pakla” Azovstalja. Iz tunela ispod Azovstalja izašlo …