Home / AKTUELNO / ŠTA SE TO VEĆ SPREMA?! VUČIĆ PROGNOZIRA CRNU BUDUĆNOST: „MI SMO U TRCI ŽIVOTA, RAZNE ZARAZE NAS TEK ČEKAJU!“

ŠTA SE TO VEĆ SPREMA?! VUČIĆ PROGNOZIRA CRNU BUDUĆNOST: „MI SMO U TRCI ŽIVOTA, RAZNE ZARAZE NAS TEK ČEKAJU!“

Iznenadna poseta predsednika gradilištu te bolnice najavljena je sinoć iz njegove pres službe za 8.30 časova ujutru. Predsednik Aleksandar Vučić obilazi radove na izgradnji nove kovid bolnice u Vojnom kompleksu „Zemun ekonomija“ na Batajničkom drumu bb u Beogradu.

Iznenadna poseta predsednika gradilištu te bolnice najavljena je sinoć iz njegove pres službe za 8.30 časova ujutru.

Sa predsednikom Srbije u obilasku u Zemunu su i ministar odbrane Aleksandar Vulin, dr Goran Stevanović, član Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa i direktor Infektivne klinike, kao i ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar.

Vučić je naglasio da će bolnica koja se gradi biti jedna od najsavremenijih na svetu, a dr Stevanović ističe da je reč o multifunkcionalnom objektu koji će imati i porođajnu salu.

Izgradnja kovid bolnice, od dve koliko je Vučić najavio u jeku epidemije korona virusa, počela je u avgustu, a očekuje se da će biti završena do 1. decembra.

Bolnica će, kako je najavio predsednik, biti vrhunska zdravstvena ustanova, sa najmodernijim uređajima, 200 jedinica intenzivne nege i 804 poluintenzivne.

On je rekao i da bi ta nova bolnica trebalo da reši mnogo problema, podsećajući da mu je dr Stevanović rekao da očekuje da imamo razne zarazne bolesti u budućnosti.

„U celoj Evropi, regionu je užasna situacija, u Srbiji je dobra. Imamo ogroman strah i ja zato molim da svi budemo disciplinovanii da pokušamo da sprečimo teške posledice na jesen i zimu“, rekao je Vučić i dodao da smo u trci života zbog čega je važno da nova bolnica u Zemunu počne da radi u decembru.

(B92)

Check Also

BUKTI SUKOB! ĐOKOVIĆ PROTIV NADALA I FEDERERA- RAT KOJI PRETI DA POCEPA TENIS!

Na jednoj strani je Novak Đoković, dok sa druge stoje Rodžer Federer, Rafael Nadal i …