Home / AKTUELNO / ŠTA STOJI IZA TAJNOG DOGOVORA HARADINAJA I MERKELOVOVE O KOSOVU- PRAZNE TERITORIJU ZA MIGRANTE MUDZAHEDINE?!

ŠTA STOJI IZA TAJNOG DOGOVORA HARADINAJA I MERKELOVOVE O KOSOVU- PRAZNE TERITORIJU ZA MIGRANTE MUDZAHEDINE?!

Kako prenose prištinski mediji, premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj će u Parizu pokušati da dobije podršku za viznu liberalizaciju za tzv. Kosovo.

Haradinaj bi danas trebalo da se sastane sa ministrom unutrašnjih poslova Francuske Kristofom Kastanerom, prenosi Tanjug.

Kako prenosi prištinska „Epoka“, Haradinaj je rekao da je „Kosovo ispunilo uslove i da od Evrope očekuje da donese istu odluku kao Nemačka i podrži viznu liberalizaciju“.

Haradinaj se sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel sastao u Berlinu početkom prošlog meseca i po okončanju tog sastanka izjavio da mu je, kada je reč o vizama, Merkelova prenela da je „Nemačka završila svoj deo posla po tom pitanju“ i da podržava slobodno kretanje građana Kosova.

U zvaničnom saopštenju iz kabineta nemačke kancelarke posle tog susreta nije pomenuto pitanje vizne liberalizacije, već samo da su Haradinaj i Merkelova razgovarali o konačnom sporazumu između Beograda i Prištine i normalizaciji odnosa dve strane.

Check Also

IZ NEMAČKE STIGLA PORUKA: NOVE GRANICE NA BALKANU SU OPASAN PROJEKAT

Nemački državni sekretar za Evropu Mihael Rot izjavio da je “crtanje” novih granica “opasan put” …