Home / AKTUELNO / STIGLA PORUKA IZ MOSKVE: Ruska vojska hitno mora u Srbiju, to je jedini spas za srpski narod! (VIDEO)

STIGLA PORUKA IZ MOSKVE: Ruska vojska hitno mora u Srbiju, to je jedini spas za srpski narod! (VIDEO)

Viktor Kolbanovski, moskovski ekspert za balkanska pitanja, kaže da bi u Srbiji trebalo otvoriti rusku vojnu bazu, kao odgovor na američko prisustvo na Kosovu i njihovu bazu Bondstil.

Kolbanovski objašnjava da bi od ruske baze u Srbiji bilo višestruke koristi za mir na Balkanu i da bi ta baza presudno pomogla Srbiji u nastojanjima za očuvanje Kosova i Metohije. Kolbanovski, koji je i direktor Balkanskog centra za međunarodnu saradnju iz Moskve, navodi da je sada odluka na političarima.

– Platforma takozvane vlade u Prištini o formiranju “Vojske Kosova” svedoči o tome da su Amerikanci i njihovi štićenici kosovski Albanci prešli sve crvene linije. I baš zbog toga, zbog formiranja vojnostrateškog balansa na Balkanu, neophodna je snažna vojna pomoć Ruske Federacije Srbiji, odnosno osnivanje ruske vojne baze, naravno, uz prethodnu saglasnost i dozvolu srpskog rukovodstva. U tom slučaju bi dalji napori predsednika Vučića i njegovih saradnika za očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije imali odličnu perspektivu, jer bi uz njih stajala realna vojna snaga – naveo je Kolbanovski. On je dodao da bi ruska vojna baza u Srbiji bila ključna za opstanak srpskog naroda na Balkanu.

– Samo ovakav scenario može zaustaviti dalju agresiju kosovskih Albanaca i drugih negativnih faktora na ovim prostorima, posebno imajući u vidu Preševo, “Tiransku platformu” u Makedoniji, decentralizaciju Crne Gore, kao i unitarizaciju Bosne i Hercegovine – dodao je Kolbanovski.

Komentarišući ovakav predlog iz Moskve, analitičar Aleksandar Pavić kaže da naša zemlja može da sačuva svoj suverenitet i integritet samo uz pomoć prijateljske Rusije.

– Slažem se sa idejom o potrebi postojanja ruske baze kod nas. Rusija je jedini pouzdani i iskreni vojni saveznik kojeg Srbija ima. S druge strane, Srbija je jedino preostalo mesto u Evropi gde Rusija nailazi na otvorena vrata. Nema sumnje da su namere vodećih NATO država prema Srbiji ne smo neiskrene već i agresivne, pa možemo da ih neutrališemo samo čvrstim savezom sa Rusima – objašnjava Pavić.

Check Also

Komanda Oružanih snaga Ukrajine: Rusi nas napadaju iz devet pravaca, odjednom!

Ruske jedinice napadaju ukrajinske oružane snage u Donbasu u devet pravaca. O tome je na …