Home / TEMA DANA / VUČIĆ NAJAVIO 3 VELIKA PROJEKTA U SRBIJI

VUČIĆ NAJAVIO 3 VELIKA PROJEKTA U SRBIJI

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je 3 velika projekta – gradnju 8.086 jeftinih stanova, ulaganje milijardu evra u zdravstvo i 100 miliona u tehnološki razvoj.

“Uložićemo u naredne tri godine, 2019., 2020. i 2021. godine, jednu milijardu evra u zdravstvo – 235 miliona evra za opšte bolnice, za Tiršovu još 54 miliona evra, za 11 klinika 100 miliona evra, a biće i oko 200 miliona evra za domove zdravlja”, istakao je Vučić.

“Verovali ili ne imamo najveći probelm s medicinskim sestrama jer odlaze. Lično ću se zalagati da medicinske sestre dobiju najveće povećanje, rade najteži posao, najviše se muče”,rekao je Vučić.

Kako je istakao projekat “1 milijardu evra za zdravstvo” je važan projekat, ali će morati da se urade brojne reforme.

“20 odsto ukupnog novca mi trošimo na zdravstvo – najviše. A to se ne vidi… Jesmo dali ogromne plate lekarima – nismo, a neverovatno je koliku sumu novca mi trošimo”, istakao je on.

On je rekao i da će pacijenti koji su na listi čekanja moći da dođu i noću, u drugu i treću smenu jer je zdravlje preče od svega.

Izgradnja jeftinih stanova će uticati na rast BDP-a Srbije koji će biti veći od 4 odsto, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je istakao i da to neće biti spavaonice, već lepa mesta za život dece koja će da poseduju škole, domove zdravlja, a u nekim će se izgraditi i ostala infrastruktura.

Predsednik Srbije je istakao da su istraživanja pokazala da je u višespratnicama manje dece, pa će se zbog toga graditi četvorospratnice, izuzev Beograda i Novog Sada u kome će biti i petospratnica.

“Želimo što više dece i uopšte me ne interesuje šta će ko da komentariše jer je moj posao kao predsedika da upozorim da ćemo ostati bez dece”, rekao je on.

“Zahvaljući reformama i teškom periodu došlo je na red da policajci, vojnici dobiju priliku za pristojan život”, istakao je on.

“Kada krene druga faza još 10.000 stanova razmišljaćemo i o nekim drugim kategorijama”, dodao je Vučić.

(B92)

Check Also

UDARNO: Amerikanci na granicu sa Ukrajinom rasporedili padobrance 82. vazdušno-desantne brigade SAD

82.vazdušno-desantna brigada SAD primećena je na granici sa Ukrajinom. Pentagon je tajno rasporedio padobrance 82. …