Home / IZA KULISA / SKANDAL KOJI MEDIJI KRIJU: Deci dali MMR vakcine- Umrli posle nekoliko minuta!

SKANDAL KOJI MEDIJI KRIJU: Deci dali MMR vakcine- Umrli posle nekoliko minuta!

Vlada države Samoa povukla je sve MMR vakcine (protiv malih boginja, zaušaka i rubeola) iz cele zemlje i pokrenula istragu nakon smrti dve bebe prošlog petka.

Prva beba, jednogodišnja devojčica, umrla je u toku od tri minute nakon što joj je medicinska sestra dala vakcinu u bolnici Safotu u Savaiju.

Dva sata kasnije, druga porodica donela je u bolnicu na vakcinaciju svoju bebu, jednogodišnjeg dečaka. Prema TV1 Samoa, kada je porodica čula za prvu smrt, odbila je da dozvoli da im se sin vakciniše, ali je medicinska sestra to učinila bez saglasnosti roditelja.

Dečak je umro u roku od jednog minuta nakon primanja vakcine.

Generalni direktor Ministarstva zdravlja dr Take Naseri naredio je da se odmah povuku sve vakcine i ispita svo bolničko osoblje upleteno u slučaj. Premijer Tuilaepa Sailele Malielegaoi uputio je saučešće porodicama i izjavio da je pozvao na potpunu istragu o ovom “strašnom incidentu”:

“Već su pokrenuti procesi koji će utvrditi da li je nemar faktor – a ako jeste, budite sigurni, dobijeni rezultati biće odmah primenjeni kako bi se osiguralo da se takva tragedija ne ponovi, a odgovorni će biti adekvatno sankcionisani,” rekao je on.

Iako zemlje poput Australije i Novog Zelanda preporučuju MMR vakcinu, za koju tvrde da imaju čvrste dokaze o sigurnosti, ovo je potpuno netačno.

Obe vlade nisu obavestile roditelje o brojnim neželjenim reakcijama širom sveta, uključujući smrt usled primanja vakcine. Uprkos smrtnim slučajevima i povredama, nastavljaju da je predstavljaju kao 100% sigurnu.

ANR predlaže hitnu Kraljevsku komisiju o opasnim i štetnim vakcinama pre nego što se stopa smrtnosti i povreda nastavi. Ove smrti se mogu izbeći.

Roditelji treba da sprovedu sopstvena istraživanja pre nego što dozvole da im se dete vakciniše. U suštini, mnogi doktori progovaraju i upozoravaju roditelje da vakcine nisu uvek sigurne, korisne ili čak neophodne.

(Srbin.info)

Check Also

DŽINOVSKA ZMIJA DUGAČKA 15 METARA PRONAĐENA U SRCU AFRIKE (VIDEO)

Autor slavnog snimka iz 1959. je belgijski pukovnik Remi Van Lierde, koji je gigantsku zmiju …