Home / AKTUELNO / Stiže SNEG i u gradove SRBIJE: Evo koji je DATUM u pitanju

Stiže SNEG i u gradove SRBIJE: Evo koji je DATUM u pitanju

sneg zima2
U Hrvatskoj su najavili da će sneg pasti čak i u Zagrebu, a Srbiju u međuvremenu očekuje lepo vreme s povremenim pljuskovima.

Međutim, i u našim predelima uskoro bi mogao da se zabeli sneg, a otkrivamo i kada.

Petak i subota biće sunčani i bez kiše.

U nedelju će biti toplo, ali to će biti dan kada će u Srbiji početi da pada kiša. I to sve do petka. U sredu se očekuje pad temperature za sedam do osam stepeni, ali ni tada neće biti hladno, jer se očekuje da će maksimalna temperatura biti do 10 stepeni Celzijusa.

Meteorolog sajta “Veder tu ambrela” Đorđe Đurić kaže za Telegraf da se sneg u Srbiji očekuje sledeće nedelje, tačnije u petak, 11. novembra. Objašnjava da se ovog puta neće preterano zadržati, a da će najpre pasti u gradovima na višim nadmorskim visinama.

– Sledeće nedelje imaćemo obilne padavine, a očekuju se i velika kolebanja u temperaturama tako da će smenjivati toplo i hladno vreme, pa postoji mogućnost, prema sadašnjim izgledima, da u petak padne prvi sneg i u gradovima. Najpre se očekuje u Užicu i Kragujevcu, u gradovima koji su na višim nadmorskim visinama, pre svega u zapadnoj i južnoj Srbiji – navodi Đurić.

On dodaje da bi predstojeća zima trebalo da bude prosečna, kao i da će biti hladnih talasa a biće i snega, ali sve u granicama proseka.

Đurić kaže da će se temperaturni šokovi u Srbiji biti prisutni i sledeće nedelje a glavni razlog za to je što ćemo biti na putu nekoliko ciklona sa mediterana.

– Oni će sa sobom da vuku i kišu, a zbog strujanja vazduha biće čas toplo a čas hladno.

U nedelju će, naime, biti 20 stepeni, u ponedeljak će, takođe, biti toplo, u utorak će doći do zahlađenja, u sredu će opet biti toplo da bi u četvrtak došlo do zahlađenja – kaže Đurić za naš portal.

(Telegraf.rs)

Check Also

UDARNO! KRIZNI ŠTAB TRAŽI ZATVARANJE SRBIJE NA NEKOLIKO NEDELJA- SPREMA SE POLICIJSKI ČAS!

Zamenik direktora niškog Kliničkog centra Radmilo Janković ocenio je da je jedini način da se …