Home / AKTUELNO / ZASTRAŠUJUĆI SNIMAK ZEMLJOTRESA U ITALIJI: Planine pucale kao da su od stakla! (VIDEO)

ZASTRAŠUJUĆI SNIMAK ZEMLJOTRESA U ITALIJI: Planine pucale kao da su od stakla! (VIDEO)

Nekoliko lovaca snimio je zastrašujući snimak zemljotresa koji je ove nedelje pogodio Italiju.

Zemljotres je bio jačine 6.6 po Rihteru, a epicentar je bio u planinskom delu Italije. Lovci su se zadesili na obronku jedne od planina, a snimak pokazuje svu silu koju je oslobodila priroda.

Takođe, italijanski mediji navode da je ovaj zemljotres, najjači u poslednjih 40 godina, rascepao planinu Monte Vetore. Još uvijek se ne zna koliko je duboka pukotina, ali je ovo užasavajuća vizualna metafora koliko je stravičan bio ovaj zemljotres

Na sreću niko nije poginuo. Stotinu slabijih zemljotresa pratili su ovaj jak potres, a stručnjaci predviđaju da će zemlja nastaviti da se trese i ubuduće. Jedan od tih potresa, kako se strahuje, mogao bi da uzrokuje veliko klizište, i da se vrh planine odlomi.

Poslednji zemljotres je deo serije potresa koji su počeli s onim u avgustu, jačine 6.2 po Rihteru. Epicentri su unutar Apenina, planinskog lanca koji se pruža kroz Italiju.

Ono što je neobično jeste da se u ovako kratkom vremenu dese dva jaka zemljotresa – obično prođe prilično vremena da se nagomila potrebna količina energije za potres ove jačine.

Pogledajte video:

 

Check Also

UDARNO! KRIZNI ŠTAB TRAŽI ZATVARANJE SRBIJE NA NEKOLIKO NEDELJA- SPREMA SE POLICIJSKI ČAS!

Zamenik direktora niškog Kliničkog centra Radmilo Janković ocenio je da je jedini način da se …