Home / AKTUELNO / STVARI SE KOMPLIKUJU: RUSIJA UPOZORAVA AMERIKU DA NE POKUŠAVA BLOKADU VENECUELE

STVARI SE KOMPLIKUJU: RUSIJA UPOZORAVA AMERIKU DA NE POKUŠAVA BLOKADU VENECUELE

Moskva upozorava SAD — da ne uvode blokadu Venecueli, a o pitanju povećanja nelegalnog pritiska sankcijama će se raspravljati i tokom razgovora šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova i potpredsednice Venecuele Delsi Rodrigez, izjavio je Sergej Rjabkov, zamenik ministra inostranih poslova Rusije.

Rjabkov je izjavio da je Rodrigezova imala u Moskvi već nekoliko razgovora i „da će kontakti sa njima biti nastavljeni na različitim linijama“.

„Naravno, razmotrićemo protivzakonite i nelegalne mere uticaja sankcijama i pokušaje da se uspostavi blokada (Venecuele). Mi upozoravamo Vašington da ne čini nepromišljene koraka u toj sferi“, rekao je Rjabkov.

Rodrigezova će imati sastanak sa Sergejem Lavrovim 21. avgusta.

Admiral Kreg Foler, šef Južne komande američkih oružanih snaga, izjavio je da je Ratna mornarica SAD spremna da izvede potrebne operacije protiv Venecuele.

„Američka mornarica je najjača na svetu. U slučaju donošenja političkog rešenja o korišćenju flote, siguran sam da ćemo moći da uradimo to što treba da bude urađeno“, rekao je Foler.

Admiral je ovo izjavio tokom vojnih vežbi koje sprovode SAD sa nekoliko država Južne Amerike, u blizini brazilske obale. On je dodao — da su ove vojne vežbe signal predsedniku Venecuele Nikolasu Maduru, kao i njegovim partnerima.

Ranije su mediji pisali da Donald Tramp razmatra uvođenje blokade Venecueli.

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …