Home / AKTUELNO / SUROVA PORUKA ZAHAROVE: Pokazujemo vam oružje jer ste nas prevarili, DA ZNATE ŠTA ĆE BITI..

SUROVA PORUKA ZAHAROVE: Pokazujemo vam oružje jer ste nas prevarili, DA ZNATE ŠTA ĆE BITI..

Rusija „demonstrira oružje“ kako se ne bi ponovili konflikti 20. veka i kako bi pokazala svojim građanima da su zaštićeni, izjavila je zvanična predstavnica MIP-a Rusije Marija Zaharova govoreći na sastanku asocijacije „Francusko-ruski dijalog“ u Parizu, na koji je doputovala u nezvaničnom posetu.

„Pitaju nas zašto pokazujemo svoje oružje? Za to postoje dva razloga. Prvi, imali smo 20. vek u kojem smo izgubili 20 miliona ljudi. Nestala je jedna prosečna država u Evropi — 20 miliona. Živim u gradu kojim je prošao neprijatelj. To nije bilo pre dvesta godina, već pre sedamdeset“, rekla je Zaharova.

Drugi razlog, po njenim rečima, jesu ’80-te godine kada se Rusija otvorila prema Zapadu. To je bila želja da se družimo, gradimo svet na bazi mira, dobrosusedstva, saradnje, prekida Hladnog rata, „ali su nas prevarili“.

„Otvoreni su arhivi. Čitamo izjave koje su davali sovjetskom, ruskom rukovodstvu. Jednostavno su nas slagali. NATO se proširio, kontingenti na našim granicama, broj vojnih baza NATO-a po čitavom svetu se povećao. Najvažnije je što Evropljani ne vode glavnu reč u Evropi“, dodala je ona.

Zato, po njenim rečima, „kada pokazujemo oružje, govorimo da neće biti toga što je bilo u 20. veku“.

„Ne treba da nam dolaze sa ratom. Tu su naravno i agresivne izjave. Oružje pokazujemo kako bi u našoj državi znali da oni mogu govoriti šta hoće, ali da smo mi zaštićeni“, zaključio je diplomata.

Check Also

CENE NEKRETNINA U SRBIJI ĆE PASTI PREKO NOĆI- EVO ŠTA SE DEŠAVA..

VEĆ MESECIMA cene kvadrata u Beogradu i širom Srbije ne prestaju da rastu. Kvadrati u …