Home / AKTUELNO / SUROVA VOJSKA AZIJE: „Na obuci nam puštaju gas od koga vas boli SVAKI DEO TELA“ – VIDEO

SUROVA VOJSKA AZIJE: „Na obuci nam puštaju gas od koga vas boli SVAKI DEO TELA“ – VIDEO

oruzje- hemijsko- vojnici- maska

Južna Koreja regrutuje svoje muške stanovnike da služe vojni rok u periodu od dve godine. Džin Kim je bio jedan od njih i dane provedene na obuci je opisao kao boravak u izolovanoj zajednici iz koje ne možeš da pobegneš jer ćeš završiti u zatvoru.

– Služenje je obavezno uglavnom zbog naše povezanosti sa Severnom Korejom. Nakon što su stvari postale napete tokom Korejskog rata, postojala je potreba za aktivnim snagama u Južnoj Koreji, kako bi vojska uvek bila u pripravnosti – priča Kim.

On ističe da je mrzeo vreme koje je morao da provede u vojsci.

– Svaki trenutak proveden tamo sam mrzeo. Nisam upoznao nijednu osobu kojoj je bilo drago što je tu. Ljudi uglavnom žele da izbegnu služenje vojnog roka zato što je previše intenzivan – priča dalje Kim.

Nekadašnji regrut kaže kako, kad vas pozovu u vojsku vi ste istrgnuti iz ruku vašeg slobodnog života i prebačeni u izolovanu zajednicu iz koje nema bega.

– Čim kročite u bazu, počinju treninzi, pet puta nedeljno, a instruktori od prvog dana pokušavaju da vas zastraše, kako bi od vas napravili vojnika. Treninzi su veoma intenzivni. Stalno viču na vas, morate da radite sve što vam je rečeno i ništa više pored toga. Samo ono što vam je naređeno – kaže Kim i ističe da ukoliko dobijete pet minuta odmora, treba da budete srećni zbog toga.

– Postoji način kako da jedete, pričate, hodate, trčite…Sve je određeno i za sve postoje neka pravila – ističe Kim.

On kaže kako mu je najteži bio trening koji priprema vojnike za napade u kojima se koristi hemijsko oružje, piše sajt Business Insider.

– Stavite gas masku i uđete u jednu prostoriju. Sa vama je unutra i instruktor, koji vam zatim naredi da skinete maske, a i on to uradi zajedno sa vama. Ako ste izloženi tom gasu, to po vas nema neke dugoročne posledice, ali svaki deo tela koji mu je izložen boli kao da ste u paklu.

Imate osećaj da vas bode stotinu igala odjednom. Kad udahnete gas počenete da se gušite. Sećam se, svi su se valjali po podu i jedna momak je krenuo ka izlazu, ali mu je stražar preprečio put i zaustavio ga – priča Kim svoje najteže iskustvo koje je doživeo tokom obuke.

Nakon obuke od pet nedelja prebacuju vas u bataljon, gde, kako tvrdi Kim, puno slušate o Severnoj Koreji od svojih nadređenih.

– Severnu Koreju vam predstavljaju kao neprijatelja. Tada sam prvi put čuo da su oni izvršili invaziju na Južnu Koreju nakon primirja, i to više puta. Nisam znao za to zato što mi je mozak bio ispran, ali sada sam ubeđen da su sposobni da učine puno štete i da su spremni da napadnu – zaključuje Kim.

Pogledajte video:


(Blic.rs)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …