Home / AKTUELNO / SVE JE SPREMNO ZA NAPAD! Ukrajina na granicama Donbasa skoncentrisala 150.000 vojnika!

SVE JE SPREMNO ZA NAPAD! Ukrajina na granicama Donbasa skoncentrisala 150.000 vojnika!

ukrajina vojska
Ukrajinska armija tokom poslednja 24 sata čak 761 put otvarala vatru po teritoriji Donjecke Republike – uz nekadašnje linije fronta.

Ovo je saopštio drugi čovek u vojnom vrhu DNR Eduard Basurin. Precizirao je da su Ukrajinci 17 puta koristili tešku artiljeriju, a minobacače 282 puta.

Na udaru su – pored donjeckog aerodroma – bila naselja: Trudovskie, Aleksandrovka, Krasni Partizan, Vasiljevka, Jakovljevka, Krutaja Balka, Spartak, Žabičevo, Ozerjankovka, Zajcevo, Mihajlovka, Dolomitnoje, Sahanka, Kominternovo, Oktjabr, Lenjinskoje, Đeržinskoje i Veseloje.

Basurin je posebno naglasio da je Kijev u okolinu okupiranog Očeretina „prebacio grupu instruktora NATO“ čiji će zadatak biti da obućavaju ukrajinske komandose i pripadnike izviđačko-diverzantskih jedinica.

Šta bi moglo dalje da se događa – otkrio je bivši uticajni ukrajinski političar Oleg Carjov koji je bio izabran za predsednika parlamenta Novorosije:

„U stalnim sam kontaktima soa ukrajinskim političarima – poslanicima, državnim funkcionerima i pripadnicima aparata sile.

Tamo je već sve spremno za ofanzivu na Donbas. Nedostaje samo komanda. Niko još ne zna hoće li je biti“.

Carjov je čak precizirao: „Na granici sa Donbasom skoncentrisano 150.000 ukrajinskih vojnika. Ne želim da skrivam da je to 5-8 puta više nego što broje branioci Donjecke i Luganske Republike.

Povrh svega, Kijev te snage može skoncentrisati za proboje na nekoliko mesta, sa namerom da zabije klinove između Donjecka i Luganska. Na tim tačkama bi imali odnos snaga: 100 do 300 ukrajinskih vojnika na jednog branioca Donbasa“.

Carjov, naravno, priznaje da je situacija teška, ali izražava uverenost:

„Ne sumnjam da će se na mestima ukrajinskih proboja, ako do njih dođe, pojaviti novi `kotlovi` u kojima će život izgubiti ogroman broj ukrajinskih vojnika, ali i branilaca Donbasa i civila“.

Carjov čak prognozira i ukazuje: „Moguća će potom biti i kontraofanziva Donbasa.

U svakom slučaju, nastradaće mnogo ljudi. Koliko razumem, rukovodstvo Rusije čini sve što može da spreči tragediju i šalje signale Petru Porošenku da ne izdaje naredbu za napad.

U toj funkciji je i priznavanje važenja pasoša i drugih dokumenata DNR i LNR na teritoriji Ruske Federacije.“

Njegov zaključak je: „Rusija podržava Donbas i neće ga ostaviti samog u slučaju nove agresije. Zato je potpuno neizvesno kakvu cenu će Ukrajina platiti za politiku uništenja Donbasa“.

(fakti.org)

Check Also

SRBIJA NA NOGAMA! ZAKON O EKSPROPRIJACIJI- ILI KAKO DA OSTANETE BEZ KUĆE ZA PET DANA!

Srbija je proteklih dana bila i biće na nogama. Činilo se da smo uspavani i …