Home / AKTUELNO / SVET NA IVICI RATA- NOVI VELIKI SUKOB SKORO SIGURAN: 17 NATO ratnih brodova, nalazi se na samo 50 km od obale Irana!

SVET NA IVICI RATA- NOVI VELIKI SUKOB SKORO SIGURAN: 17 NATO ratnih brodova, nalazi se na samo 50 km od obale Irana!

nato- vezbe- vojska

Tenzije između SAD i Irana prete da eskaliraju – kako piše portal Brajtbart 17 ratnih brodova, na čelu sa američkim, nalazi se na 50 kilometara od obale Irana.

Portal čiji je osnivač aktuelni prvi strateg američkog predsednika Stiv Benon navodi da u “ratnoj igri na ivici noža“ učestvuju ratni brodovi iz SAD, Velike Britanije, Francuske i Australije.

U akciji je i britanska amfibija koja ima oko 750 članova posade, od toga 150 pripadnika Kraljevske mornarice, dok se iza nje nalaze francuski razarač FS Forbin, američki razarač USS Mejhan, a potom australijski ratni brod HMAS Arunta.

“Iako su brodovi udaljeni jedan od drugog oko 500 metara, svi se vide sa USS Mejhana, na kom se našla i mala grupa novinara.

To je jedna od tri vežbi koje su počele u utorak i fokusirane su na poražavanje zamišljenog neprijatelja“, dodaje se.

U okolini nema iranskih brodova, iako je iz Teherana saopšteno da Amerikanci ne bi trebalo da se usude da priđu iranskim teritorijalnim vodama.

 (B92)

Check Also

Reakcije povodom neviđene izdaje: Ovo je SMRT istorijske SPC! Zašto, kako i baš sada?

Posle današnjeg prihvatanja autokefalnosti Makedonske pravoslavne crkve – Ohridske arhiepiskopije od strane Srpske pravoslavne crkve, …