Home / AKTUELNO / Svi detalji stravične tragedije u Sremčici: Otvorio je vrata kuće u plamenu i ostao nem kad je shvatio ko je bio unutra!

Svi detalji stravične tragedije u Sremčici: Otvorio je vrata kuće u plamenu i ostao nem kad je shvatio ko je bio unutra!

Miroslav Radosavljević (28) iz Sremčice nastradao je juče rano ujutru u požaru koji je izbio u kući gde je živeo.Miroslav Radosavljević (28) iz Sremčice nastradao je juče rano ujutru u požaru koji je izbio u kući gde je živeo.
Foto: Telegraf
Foto: Telegraf
Požar je izbio juče nešto pre pet sati ujutru kada se Miroslavljev mlađi brat Zoran, čija se kuća nalazi u istom dvorištu, vraćao iz treće smene. Kako priča, scena koju je zatekao skamenila ga je.

– Još izdaleka video sam vatru koja je buktila iz kuće mog brata. Komšije su bile na ulici, pokušavale da je ugase, međutim, ona je bila sve jača i sve brže se širila – priča još uvek vidno potreseni Zoran.

Prvo mu je prošlo kroz glavu – gde je Miroslav.

– Nadao sam se da nije kod kuće. Molio sam Boga da je uspeo da izađe iz požara, međutim, nakon što sam otvorio vrata, ugledao sam njegovo beživotno telo na podu – priseća se Zoran.

Kako kaže, tek pola sata kasnije stigli su vatrogasci.

– Borili su se sa požarom od pola šest do sedam.

Tek pošto su ugasili požar, stigao je mrtvozornik koji je samo mogao da konstatuje smrt mog brata – priča Zoran.

Uzrok nesreće nije poznat, međutim, porodica nastradalog mladića isključuje mogućnost da je uzrok grejalica ili šporet.

– On se grejao na “smederevac”, koji je nedavno dao komšiji, tako da u kući nije imao čime da se greje. Možda se instalacija zapalila, ali pravi uzrok znaćemo tek narednih dana – pričaju ožalošćeni članovi porodice.

Miroslav je, prema njihovim rečima, bio vedar i fin mladić, koji je sekao drva na obližnjem stovarištu u Sremčici.

– Živeo je momački. Evo, pre dve nedelje proslavio je 28. rođendan, a sada smo ostali bez njega – u suzama pričaju njegove tetke.

Komšije nastradalog Miroslava juče su bile u šoku. Tokom celog dana prepričavale su tragediju koja ih je sve probudila u zoru.

– Izašli smo iz kuće i videli njegovu kako gori. Vikali smo u pomoć, dozivali ostale komšije da nam pomognu da ugasimo vatru dok ne dođu vatrogasci. Miroslav je bio divno stvorenje.

Lepo vaspitan mladić. Ni u najluđim snovima nismo pomišljali da će da nastrada tako mlad. Tuga – u neverici pričaju komšije, naglašavajući da scena kada je Zoran otvorio vrata kuće i video mrtvog brata slama i najtvrđa srca.

– Dok je vatra bila najjača pokušao je da otvori vrata kako bi video gde je Miroslav. Kada ga je ugledao u suzama je izustio: “Unutra je” – prisećaju se komšije.

Kako pričaju prve komšije nastradalog Miroslava, mladić je imao četiri brata, međutim, jedan je preminuo pre tačno godinu dana.

– Dva brata su mu u inostranstvu već duže vreme, rade, jedan u Nemačkoj, drugi u Austriji. Jednog je ubila droga, a Miroslav je ovde živeo u istom dvorištu sa Zoranom, najmlađim bratom – pričaju komšije.

(Telegraf.rs / Blic)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …