Home / AKTUELNO / Svi svedoci pred sudom u Splitu demantovali tvrdnje optužnice- Posle 2 godine provedene u zatvoru kapetan Dragan i dalje u strahu.. Evo šta se dešava..

Svi svedoci pred sudom u Splitu demantovali tvrdnje optužnice- Posle 2 godine provedene u zatvoru kapetan Dragan i dalje u strahu.. Evo šta se dešava..

kapetan-dragan-sudjenje

Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, kome se u Hrvatskoj sudi za navodne ratne zločine, rekao je juče da su svi do sada saslušani svedoci pred sudom u Splitu demantovali tvrdnje optužnice!

Svedoci odbrane, koji su dali iskaze video-linkom iz Beograda, potvrdili su da Kep nije učestvovao u osnivanju zatvora na Kninskoj tvrđavi, niti u likvidaciji dvojice hrvatskih vojnika, kao i da nema veze sa ratnim događajima u Glini.

Kep je ubeđen da će se uskoro naći na slobodi posle više od decenije torture i gotovo dve godine provedene u splitskom zatvoru.

Zadovoljan sam iskazima svedoka koji su potvrdili da nemam nikakve veze sa događajima zbog kojih mi se sudi. Ali brinem se da sud neće biti objektivan. Bojim se da ću biti diskriminisan!

Koncentrisan sam na suđenje i želim da sudije budu poštene, da presude po savesti i na osnovu dokaza koje imaju – rekao je Vasiljković za „Večernje novosti“, dodajući da se zdravstveno oseća dobro.

Njegov branilac, advokat Goran Cvetić uveren je da će se posle izricanja presude Kapetan Dragan naći na slobodi.

– Saslušan je 21 svedok odbrane i svi su pobili optužnicu do korena. Najteža optužba da je učestvovao u likvidaciji dvojice hrvatskih vojnika je takođe oborena. Nadamo se najboljem. Interesantno je da hrvatski mediji uopšte nisu propratili ove iskaze svedoka… – podvlači Cvetić.

Nastavak suđenja zakazan je za 5, 6. i 7. jul, a odmah zatim bi moglo da dođe do završne reči, posle čega se očekuje presuda suda u Splitu.

(Novosti.rs)

Check Also

SNIMAK KOJI LEDI KRV U ŽILAMA: POGLEDAJTE ŠTA MONSTRUM RADI NA SAHRANI ĐOKIĆA (VIDEO)

Goran Džonić stajao je u pozadini. On je bio u blizini mrtvačkih kola dok je …