Home / AKTUELNO / Tači: „Na pretnje iz Srbije odgovorićemo kao i pre 19 godina- PUŠKAMA“

Tači: „Na pretnje iz Srbije odgovorićemo kao i pre 19 godina- PUŠKAMA“

Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je danas da će na, kako je rekao, „pretnje iz Srbije“ biti odgovoreno – „puškama“.

– Na te pretnje ćemo odogovoriti isto kao što smo odgovorili pre 19 godina, puškama – izjavio je Tači.

On je to rekao u govoru na manifestaciji na karauli Košare, koja se održava povodom 19 godina od sukoba pripadnika Vojske Jugoslavije i OVK na tom delu granice.

Pripadnici VJ uspevali su od aprila, pa sve vreme trajanja NATO bombardovanja da spreče ulazak na KiM pripadnika OVK, koje su podržavale regularna Vojska Albanije i NATO avijacija, ali su se povukli 10. juna 1999, posle potpisivanja Kumanovskog sporazuma.

Kosovski Albanci tu manifestaciju održavaju na dan, kada je, kako kažu, „konačno srušena granica izmedju albanskih zemalja“, prenosi Koha.

Đurić: Priče o puškama ostavljamo prošlosti kojoj i sam Tači pripada

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da Hašim Tači direktno preti puškama i oružjem i time priziva rat, mržnju i sukobe.

Đurić je rekao da Tači više čak i ne skriva da je glavni cilj njegovog političkog delovanja, kako ranijeg, tako i sadašnjeg, stvaranje tzv. velike Albanije.

– Njegovo destruktivno delovanje predstavlja direktnu pretnju celom regionu, ali i Evropi – ocenio je Đurić.

Kako je istakao, govoreći o tobožnjim, a zapravo nepostojećim pretnjama Srba i Srbije, Tači je taj koji direktno i otvoreno preti puškama i oružjem i iznova priziva rat, mržnju i sukobe.

– Srbija rat ne želi, želimo mir, ekonomski razvoj, slobodno delovanje i kretanje ljudi i privrede, a rat, priče o puškama kao sredstvu političkog delovanja ostavljamo prošlosti kojoj i sam Tači pripada – poručio je direktor Kancelarije za KiM.

Check Also

NOVINAR ZATRESAO CELU DRŽAVU TEKSTOM: MRZIMO NOVAKA JER NIJE KUKAVICA KAO MI AUSTRALIJANCI!

Tekst kolumniste portala “Spektator”, Džejmsa Mekfirsona izazvao je ogromne potrese u Australiji! Zašto je tako, …