Home / AKTUELNO / TEKST KOJI KRUŽI SRBIJOM: SRBINE, PROČITAJ OVAJ TEKST I PROBUDI SE!

TEKST KOJI KRUŽI SRBIJOM: SRBINE, PROČITAJ OVAJ TEKST I PROBUDI SE!

Na društvenim mrežama kruži tekst „Srbija između jave i sna u 15 slika“, koji vam ovde prenosimo sa ciljem da svako ko ga pročita razmisli da li želi da živi u ovakvoj Srbiji:

1. Predrag Koluvija pušten iz pritvora. Da li se raspada slučaj „Jovanjica“? Možda će Srbija morati da mu plati što je bio u pritvoru 2 godine i da mu nadoknadi izgubljenu dobit zbog zastoja u proizvodnji „organske hrane“ koja se ne žvaće nego puši? Legalizacija proizvodnje ove „organske hrane“ i ekskluzivna licenca Koluviji za celu Srbiju je lep način da mu se pruži satisfakcija za izgubljeno vreme u pritvoru i izgubljenu dobit.

2. Vrhovni kasacioni sud stao na stranu stranog bankarskog kartela, a protiv građana Srbije od kojih dobija platu – nezabeležen slučaj u svetu da vrhovni sud menja svoj pravni stav i da brani interese stranih bankarskih lihvara. Možda je plata manja od „donacija“ bankara, a ko plaća ima pravo i da bira muziku?!

3. Slučaj „Rio Tinto“ privremeno sklonjen sa radara, da na miru vrše probna bušenja i da zagađuju srpsku zemlju, dok se ne slegne prašina i ne dobiju dozvolu za otvaranje rudnika, za koji su već dali pare „kome treba“.

4. Ministar zdravlja najavljuje kovid propusnice (uz obaveznu vakcinaciju), kaže da su „spremne“, a u Izraelu i V. Britaniji korona divlja uprkos ogromnoj vakcinaciji, dok u Indiji Ivermektin obuzdao koronu. Zna naš ministar bolje od indijskih lekara?! Naučili ga Zemunci šta je medicina i kako se „zarađuje“ od medicine.

5. Srbi masovno odlaze iz zemlje, a Turci, Uzbekistanci, Indijci u Srbiji preuzimaju sektore građevinarstva i uslužnih delatnosti (raznošenje hrane). Samo još da se „poštene“ Srpkinje malo opuste i naviknu na njih, pa da „obojimo natalitet“ i stvorimo multi-kulti Srbijicu, na „ponos“ naših predaka što ostaviše kosti na Kajmakčalanu i po Albaniji, i radost Soroša i njegove drugosrbijanske kamarile.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

6. Arapi počeli da kupuju imanja po selima oko Beograda. Džamije za sada nisu u planu da se grade dok se Arapi malo ne namnože i ne priviknu na srpsko gostoprimstvo.

7. Kinezi počinju da zidaju kineske četvrti po srpskim gradovima, a kineske Trijade će zavoditi red po Srbiji, dok kineske gazde šutiraju naše radnike, jer je to deo njihove poslovne kulture na koju treba da se navikavamo. Valjda?!

8. Institucije sistema u rasulu. Narodna skupština služi za udomljavanje botova i jeftino ručavanje u skupštinskom restoranu dok se zakoni donose bez rasprave, da se ne gubi vreme za ručak i na poslanička prepucavanja. Ministarstva i državne agencije vode „menadžeri“ za „toplu i hladnu vodu“. MUP vodi ministar za sve resore koji je proveo čak 2 nedelje na vojnoj obuci, pa poželeo i postao „pukovnik“ – uniformi ima dovoljno, a epolete „pukovničke“ su formalnost. Odbranu vodi dr za koga nije ustanovljeno gde je studirao, ali je ipak postao „dr“.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

Ekologiju vodi „menadžerka“ koja ne zna ni da čita, što je i njoj samoj smešno. Stanika Gligorijević postrada, direktor Puteva Srbije „prežive“, vozač direktora metnu svu njegovu muku na svoja nejaka pleća, koju će nositi 3 godine i 10 meseci, a „2 minuta snimka“ ostadoše u Zoni sumraka. Direktor Srbijagasa „diplomirao“ na Megatrendu, a postao „dr“ na Tehničkom fakultetu. Nije šala nego zbilja. U planu je da se ukinu fakulteti kao nepotrebni, jer je počela da radi Akademija mladih (stranačkih) lidera, koji treba da nas povedu u „svetlu budućnost“ još brže, bolje i jače.

9. Kosovo i Metohija opet na dnevnom redu, u „puzajućoj nezavisnosti“, da se „Vlasi ne dosete“. Ne može sve odjednom.

10. Prevaranti iz Niša sa Bitkoinom – nestali, ali je problem za Srbiju ostao, jer konobar uvek donese račun. Prevareni Amerikanci ne potražuju pare koje su uložili nego Bitkoine, a oni sada vrede milijarde $. Konobar će biti uporan da naplati račun, a ovde ne pomaže pranje sudova.

11. Fudbalske tribine opet postale nemirne, a pretendenata za presto na Jugu podosta. Uz presto idu i teritorije za belo, žuto, zeleno, obezbeđenje restorana (ponegde uz reket, ali ne za tenis), mesta u VIP loži, upravi kluba. Malo li je na ovu skupoću i koronu?!

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

12. Rijaliti šou na TV, ali i kao zbilja svih nas i pored toga što ne pratimo rijaliti šou i ne gledamo TV.

13. Kriminal kao privredna grana, a pranje para kao investicija za anesteziologe naših života.

14. Balkan opet u planu da postane „bure baruta“, a stranci krišom krešu svoje „demokratske“ šibice ispod bureta, pa smeraju da „divljake sa Balkana“ nanovo optuže da su divlji i da im zbog toga treba tutor, a račun planiraju da ispostave „genocidnom“ narodu koji je kriv što postoji i živi u „kući koja je napravljena na drumu“.

15. Plate i penzije rastu, ali raste i državni dug – skoro pa 30 milijardi €. Ko će vraćati ovaj dug? Turci, Kinezi, Arapi, Uzbekistanci, Indijci? Mislite o tome!

Nekoga će ovaj tekst da naljuti, nekoga da zabrine, a nekoga da nasmeje. Svako će se prepoznati na svoj način, kao u ogledalu.

Nekoga će tekst možda probuditi iz sna, neko će i posle ovog teksta, na javi nastaviti da sanja, a za neke će košmar nastupiti tek na javi, jer je u snovima previše uživao.

Dobro jutro Srbijo, snevaš li na javi ili je zbilja kao san koji još nije postao košmar?

(Srbin.info)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …