Home / AKTUELNO / TEŠKI PRIZORI POPLAVA U SRBIJI: UŽASNI SNIMCI IZ VAZDUHA NAD DRAGAČEVOM, NOVI PAZAR POSTAO DEPONIJA (VIDEO)

TEŠKI PRIZORI POPLAVA U SRBIJI: UŽASNI SNIMCI IZ VAZDUHA NAD DRAGAČEVOM, NOVI PAZAR POSTAO DEPONIJA (VIDEO)

Kolike su razmere poplave najbolje pokazuje snimak načinjen iz vazduha nad Dragačevom. Bjelica je u nekim domaćinstvima stigla do krova, a u nekima „tek“ do pod prozore.

Ipak, najsrećniji su oni koji su bili dovoljno dalekovidi da kuću podignu na uzvišenju, ali ni njima nije lako kad vide svu tragediju koja je zadesila komšije. Prema nezvaničnim procenama, u vodi je oko stotinu kuća u ovom kraju.

SLIČNO JE U KRALJEVU, SREMSKOJ MITROVICI, REKOVCU…

Zbog obilnih kiša koje su počele da padaju u nedelju uveče, poplavljena su mnoga mesta Novi Pazar, Kraljevo, Knić, Guča, Sremska Mitrovica, Požega, Lučani, Rekovac…

Bjelica je u Dragačevu porasla toliko da je prešla preko rekordnih tri metra visine, odnosno dostigla 330 centimetra. Stanovnicima Dragačeva problem stvaraju i manje reke čiji je vodostaj nikada viši, a tu su i Moravica i Zapadna Morava.

EVAKUISANO VIŠE OD 20 DOMAĆINSTAVA

Zbog obilnih padavina, još od jutros je kritično i u skoro svim selima u Gornjem Dragačevu. Evakuisano je više od 20 domaćinstava zbog izlivanja potoka u selu Viča.

Uz obrazloženje, „Nije nama niko kriv“, jedan meštanin Novog Pazara objavio je video bagera koji zahvata smeće s jedne strane mosta i prebacuje ga na drugu stranu, gde nema „zakrčenja“.

Pogledajte snimak užasnih poplava u Dragačevu:

Check Also

KOMPANIJA PREKO NOĆI NAPUSTILA SRBIJU: NA ULICI OSTAVILI 1.200 RADNIKA, A FIRMA JE DOBILA OGROMNE SUBVENCIJE

Kompanija Geox obavestila je radnike da je doneta odluka o pokretanju postupka likvidacije i gašenja …