Home / AKTUELNO / „The Daily Express“ tvrdi: Krah evrozone je neizbežan, iako Makron i Merkel čine sve da bude izbegnut

„The Daily Express“ tvrdi: Krah evrozone je neizbežan, iako Makron i Merkel čine sve da bude izbegnut

eu- kolaps- krah- raspad

Uprkos tome što Francuska i Nemačka pokušavaju da ojačaju svoj savez i da zajedno podržavaju evro – krah evrozone je neizbežan – ocenio je za The Daily Express ekspert koji je 13 godina radio u MMF.

List njegovo ime ne otkriva, ali dalje citira njegovu prognozu sa ovim obrazloženjem:

„Zemlje koje su prešle na evro, uništivši svoje valute,nisu uspel da se dogovore o glavnom: da jake ekonomije evrozone pomažu slabima, kako bi se razlika među njima smanjivala. Povrh svega, krediti su dati Grčkoj i Portugalu, a ostale siromašne zemlje EU  ostale su bez pomoći”.

The Daily Express dalje citira istog eksperta:

„Zaduženost siromašnih zemalja pred Evropskom bankom nastavlja da raste i zato one mogu početi da istupaju iz evrozone. To će im omogućiti da faktički prestanu da plaćaju kamate, a potom i samu glavnucu dugova. Populizam koje se pojačava i sve bolje kotira u nekim zemljama EU – uzeo je na nišan pre svega evro i redovno po njemu puca. To je deo programa za dolazak populista na vlast”.

The Daily Express još navodi da novi francuski predsednik Emanuel Makron lansira projekat jedinstvenog budžeta evrozone jer se nada da tako popraviti i pozicije svoje zemlje, ali Angela Merkel od toga zazire.

Zato što shvata i da bi takva reorganizacija mnogo koštala i da bi ti troškovi u dobroj meri pali na njenu zemlju.

 

Check Also

RUSKI EKSPERT OTKRIO: RAT RUSIJE I ZAPADA JE NEIZBEŽAN- RUSIJA IMA ORUŽJE I SPREMNA JE

Otvoreni vojni sukob između Rusije i kolektivnog Zapada je već neizbežan. Ovo je u intervjuu …