Home / AKTUELNO / TO JE BIO IPAK KRAJNJI CILJ: Razmena teritorija – srpsko za srpsko! Evo šta se dešava…

TO JE BIO IPAK KRAJNJI CILJ: Razmena teritorija – srpsko za srpsko! Evo šta se dešava…

Na svako pominjanje podele Kosmeta, političari iz Prištine su sve do juče preko Tačija, Haradinaja do Ljimaja pretili ratom, ali izgleda da su se sada pod pritiskom SAD stvari malo promenile.

Naime, juče su poslanici tzv. kosovske skupštine nastavili rad raspravom o dijalogu sa Beogradom, a Milaim Zeka, poslanik partije NISMA (Fatmir Ljimaj), izneo je tvrdnju da će podela Kosova, odnosno razmena teritorija, biti na dnevnom redu pregovora u Briselu.

Pitate me hoće li na Kosovu biti podele i razmene teritorije, ja vam kao špijun, koji ima kontakte sa Briselom, kažem da će to biti tema – rekao je Zeka i naglasio:

– Pa i Ljufti Haziri (gradonačelnik Gnjilana) ni u snu ne bi pomenuo Preševo, da to nije čuo od Amerikanaca.

Istovremeno, Hašim Tači je odbio da odgovori na pitanje novinara da li bi Leposavić mogao da bude razmenjen sa Preševom i delom Bujanovca.

– Ne govorim o pisanjima koja nemaju adresu, spekulacijama i lažnim vestima. Ne želim da komentarišem – rekao je Tači, ali je „Koha ditore“ navela da postoji opcija da se opštine sa Severa Kosova – Leposavić sa Leškom – razmene za Preševo i deo Bujanovca.

Ne treba zaboraviti da je Tači izjavio da su „Kosovo i Srbija države koje imaju pravo da potpišu bilo koji sporazum, koji je najbolji za dve zemlje“, prištinski mediji podsećaju da je za američku ambasadu važno da „Kosovo pronađe svoje ciljeve u dijalogu“, dok je Nemačka za sada protiv ideje razmene.

(Alo)

Check Also

SRBIJI STIGLA PORUKA IZ RUSIJE: USKORO DOBIJATE ORUŽJE SA KOJIM SE NEĆE PONOVITI 1999. GODINA

Za vreme vojne parade u Nišu Srbija je očekivala da vidi posebnu „poslasticu“ — protivavionski …