Home / AKTUELNO / VELIKA POBEDA SIRIJSKE VOJSKE: Prvi put u 7 godina povratile kontrolu nad granicom s Golanskom visoravni

VELIKA POBEDA SIRIJSKE VOJSKE: Prvi put u 7 godina povratile kontrolu nad granicom s Golanskom visoravni

Snage sirijske vlade zauzele su granicu s Golanskom visoravni i prvi put u sedam godina povratile kontrolu nad tom oblasti.

To se dogodilo posle predaje ekstremista na poslednjem delu te teritorije koji su kontrolisali.

I vladini mediji i opoziciona Opservatorija za ljudska prava izvestili su o uspehu snaga sirijskog predsednika Bašara Asada protiv džihadista povezanih s Islamskom državom, posle šestonedeljnih borbi na jugozapadu Sirije, prenosi Asošiejted pres.

Opservatorija je navela da su ekstremisti danas predali kontrolu nad basenom reke Jarmuk na jugozapadu Sirije, a medij blizak sirijskim vlastima javio je da je vojska uspostavila kontrolu duž granice s Golanskom visoravni, teritorijom koju je Izrael okupirao u ratu protiv Sirije 1967. godine.

Vladine snage su izgubile kontrolu nad granicom 2011. godine, kada je počela pobuna protiv vladavine predsednika Bašara Asada, a ekstremisti povezani s Islamskom državom kasnije su preuzeli tu oblast od opozicionih snaga.

Asadove snage sada kontrolišu gotovo čitavu jugozapadnu Siriju pošto su prošlog meseca osvojile provincije Dara i Kuneitra u borbama sa snagama opozicije i Islamskom državom.

(Beta)

Check Also

CICIPAS: NAPUSTIO JE TEREN SA DVA SETA ZAOSTATKA I NE ZNAM ŠTA SE DESILO TAMO, ALI VRATIO SE ODJEDNOM KAO POTPUNO DRUGAČIJI IGRAČ!

Stefanos Cicipas bio je, očekivano, vrlo razočaran ishodom finala Rolan Garosa u kom je vodio …