Home / AKTUELNO / TRAMP ŠOKIRAO PLANETU: Povlačimo se iz Sirije! Neka drugi to srede, sada moramo DA BRANIMO GRANICE AMERIKE! (VIDEO)

TRAMP ŠOKIRAO PLANETU: Povlačimo se iz Sirije! Neka drugi to srede, sada moramo DA BRANIMO GRANICE AMERIKE! (VIDEO)

Američki predsednik, Donald Tramp, najavio je da će se američke snage uskoro povući iz Sirije, navodeći poraz Islamske države i potrebu da se brane granice SAD.

„Uskoro se povlačimo iz Sirije. Neka drugi to srede“, rekao je Tramp na jednom mitingu u Ričfildu u Ohaju.

Na sirijskom ratnom polju, izuzev moćnih američkih vojnih snaga, izuzimajući koalicione NATO trupe, samo još Rusija nemilosrdno bombarduje teroriste Islamske države. Po svemu sudeći, džihadistima će laknuti jer ih Ameri „ostavljaju na miru“…

SAD su potrošile 3 biliona dolara na Bliski istok, a za to vreme nema novca da se grade škole u Ohaju, naveo je predsednik.

„Podignemo školu, oni je sruše. Mi je renoviramo, oni je ponovo dignu u vazduh“, rekao je Tramp govoreći o događanjima na Bliskom istoku.

On je takođe pričao o zidu na granici Severne i Južne Koreje koji čuva 32.000 vojnika.

„Granica SAD sa Meksikom nije tako čuvana, zar to nije pogrešno?“, naveo je.

„Bili smo tamo iz jednog razloga, da se otarasimo Islamske države i da se vratimo kući. Nije postojao nijedan drugi razlog i uveliko smo ostvarili naš cilj“, dodao je.

Međutim, ove Trampove reči se ne slažu sa prethodnom izjavom Reksa Tilersona, sada već bivšeg državnog sekretara, koji je u januaru rekao da SAD planiraju da pojačaju svoje prisustvo u Siriji kako bi se osogurala mirna promena vlasti.

U decembru, Pentagon je saopštio da će američke snage ostati u Siriji „koliko god je to potrebno kako bi se podržali saveznici i sprečio povratak terorističkih grupa“.

Check Also

NOVINAR ZATRESAO CELU DRŽAVU TEKSTOM: MRZIMO NOVAKA JER NIJE KUKAVICA KAO MI AUSTRALIJANCI!

Tekst kolumniste portala “Spektator”, Džejmsa Mekfirsona izazvao je ogromne potrese u Australiji! Zašto je tako, …