Home / AKTUELNO / JEREMIĆ UZNEMIRIO SRBIJU: Vučić ponudio razmenu teritorija i ponudio jug Srbije Albancima

JEREMIĆ UZNEMIRIO SRBIJU: Vučić ponudio razmenu teritorija i ponudio jug Srbije Albancima

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponudio razmenu teritorija i da je ponudio jug Srbije.

Kako je rekao na sednici Glavnog odbora stranke, međunarodna zajednica to nije prihvatila, ali nije ponudila ništa drugo “osim da se potpiše sporazum kojim bi se Kosovo uvelo u UN”.

Jeremić je odbacio kritike da su ključne greške napravljene pre 10 godina, već da su greške činjene decenijama, a da je najveća napravljena 1998. i 1999. godine, kada je zbog “tadašnje politike sadašnje vlasti” usledilo bombardovanje i povlačenje države sa KiM.

Dodao je da je Beograd ispunio sve iz Briselskog sporazuma, a za uzvrat nije dobio ništa, “samo obećanje za jednu dosta mršavu acocijaciju, Zajednicu srpskih opština, a čak ni ona nije sprovedena”.
– Nakon poraza vladine briselske diplomatije, dolazimo u situaciju da se preda jedno – stolica Kosova u UN. I sada je to stavljeno na sto Srbiji kroz sporazum o sveobuhvatnoj normalizaciji Beogada i Prištine – rekao je Jeremić.

On tvrdi da se u Srbiji dešava “srastanje države i organizovanog kriminala”, a da je prožimanje počelo na severu Kosova i Metohije, “gde je ukinuta država, koju je zamenilo organizovani kriminal”.
– Kriminalci koji su zamenili državu na severu Kosova, počeli su da funkcionišu i u drugim delovima Srbije – smatra Jeremić.

(Tanjug)

Check Also

SPREMA SE NOVA PANDEMIJA?! MODERNA VEĆ TESTIRA VAKCINE PROTIV MAJMUNSKIH BOGINJA..

Dok se virus tzv. majmunskih boginja spontano „širi“ u Sjedinjenim Američkim Državama i u Evropi, …