Home / AKTUELNO / TRAMPOV NAJBLIŽI SARADNIK STIGAO U BEOGRAD: Ono što je izgovorio ŠOKIRALO MNOGE

TRAMPOV NAJBLIŽI SARADNIK STIGAO U BEOGRAD: Ono što je izgovorio ŠOKIRALO MNOGE

Bilo koja zemlja koja želi jače i bolje odnose sa Sjedinjenim Američkim Državama, sada, u vreme administracije Donalda Trampa ima jedinstvenu priliku za to jer je ovaj predsednik okrenut budućnosti i građenju novih odnosa, rekao je u Beogradu američki izborni strateg i politički komentator Kori Levandovski, koji je godinu i po dana radio kao menadžer Trampove kampanje.

– Vaše veće prisustvo u Vašingtonu je ključno za unapređenje odnosa. Nadam se da ćete ovu priliku iskoristiti – rekao je Levandovski odgovarajući na pitanje učesnika diskusije, u organizaciji TGI grupe i NVO „Ist Vest bridž“, o Trampu i o tome kako vidi buduće odnose Srbije i SAD.

Prema njegovim rečima, Trampova adminstracija veoma je okrenuta budućnosti i ono što se dešavalo u prošlosti ne prejudicira ono što će biti u budućnosti.

– Godine kada je Stejt department vodio politiku u pogrešnom pravcu su, nadamo se, gotove. Ako možemo da imamo čvršće veze, to će se desiti zahvaljujući vašem jačem prisustvu u Vašingtonu – smatra Levandovski.

– Da je pobedila pokvarena Hilari (kako je zovu u Americi), možete da zamislite kakva bi bila njena spoljna politika – potpuno u skladu sa administracijom Obame i sada bismo mogli da imamo i nuklearnu krizu. Ova administracija želi nove prilike i da krene u budućnost sa novim odnosima, da se odnosi nadograđuju – rekao je Levandovski.

On je podsetio da se ove godine navršava 100 godina od kako je Vudro Vilson podigao srpsku zastavu na Beloj kući, ali se, prema njegovom mišljenju, od sada može konstatovati povlačenje ljudi od saradnje sa Vašingtonom.

– Treba više da negujete te odnose, ako to ne budete radili, meni na pamet padaju 174 zemlje koje to rade svaki dan, predlažu svoje ideje, privlače američke institucije – rekao je Levandovski.

Prema njegovim rečima, veoma je važno jako prisustvo privrednog sektora iz Srbije u Vašingtonu, koji će potom edukovati donosioce odluka, a sa druge strane, Kongres će moći da zna šta se ovde dešava, da li ima prostora za rast i ulaganja.

– Važno je da vaše poslovno okruženje provodi vreme u Vašingtonu, i edukuju one koji donose odluke o mogućnostima za saradnju. Ovaj predsednik razume privredu koja predstavlja okvir za otvaranje novih radnih mesta, više nego ijedan drugi – rekao je Levandovski.

Na vama je da dođete ako želite bolje odnose sa Vašingtonom, zaključio je Levandovski

Check Also

NOVINAR ZATRESAO CELU DRŽAVU TEKSTOM: MRZIMO NOVAKA JER NIJE KUKAVICA KAO MI AUSTRALIJANCI!

Tekst kolumniste portala “Spektator”, Džejmsa Mekfirsona izazvao je ogromne potrese u Australiji! Zašto je tako, …