Home / AKTUELNO / U Poljskoj uhapšen zvaničnik vlade koji je Rusima otkrivao tajne podatke: Znali su svaki naredni potez Varšave…

U Poljskoj uhapšen zvaničnik vlade koji je Rusima otkrivao tajne podatke: Znali su svaki naredni potez Varšave…

Poljski obaveštajni agenti uhapsili su vladinog zvaničnika zbog sumnji da je Rusiji otkrio tajne podatke o taktici koju je Vašava planirala da upotrebi da bi blokirala izgradnju gasovoda Severni tok2, saopštila je danas poljska vlada.

Prema rečima portparola ministra zaduženog za tajne službe Stanisava Zarina televiziji TVP Info, poljski zvaničnik je uhapšen u petak i sud je odobrio pritvor za njega u trajanju do tri meseca, preneo je Rojters.

Uhapšeni zvaničnik je identifikovan samo kao Marek V. On je bio odgovoran za energetske projektei odavao je infromacije Rusima o tome kako Varšava namerava da blokira izgradnju Severnog toka 2, rekao je Zarin.

Poljska se protivi izgradnji gasovoda Severni tok 2, koji bi trebalo da poveže Rusiju sa Nemačkom preko Baltičkog mora i omogući joj da izveze više gasa na svoja glavna tržišta, obilazeći države na istoku, navele je britanska novinska agencija.

(Tanjug)

Check Also

EVROPA TONE U SVE VEĆU RECESIJU, JOŠ DVA MILIONA LJUDI OSTALO BEZ POSLA!

Skoro dva miliona više Evropljana je tokom 2020. ostalo bez posla, u odnosu na 2019. …