Home / AKTUELNO / U Specijalnom tužilaštvu pokrenut postupak protiv Čovića!

U Specijalnom tužilaštvu pokrenut postupak protiv Čovića!

Bivši Šef Koordinacionog tela za Kosovo, a sada jedan od čelnika Crvene zvezde, saslušan je prošle nedelje u okviru istrage o mahinacijama sa izgradnjom državnih stanova koja je počela krajem 2008. godine.

covic

Istraga je pomerena sa mrtve tačke i pokrenut je postupak u Specijalnom tužilaštvu.

MUP je navodno izvršio dodatne provere na osnovu kojih je zaključeno da je prvobitno utvrđeni iznos od oko šest miliona evra proneverenog državnog novca znatno veći i da premašuje deset miliona evra.

„Nedavno je Specijalnom tužilaštvu dostavljena dopuna iz MUP-a na osnovu koje je ponovo pokrenuta istraga i započeta su saslušanja“, kaže izvor.

Pre saslušanja prošle nedelje, Čović je tokom decembra 2011. u okviru pretkrivičnog postupka bio obuhvaćen postupkom i tada je dao izjavu.

Stambeni objekti na Kosovu trebalo je da budu u naselju Lamela u severnoj Kosovskoj Mitrovici. Plan je napravljen 2002. godine, a ugovori potpisani 2004. i to sa rokom izgradnje od 12 meseci. Stanovi nisu izgrađeni. Umesto stanova, danas je na lokaciji predviđenoj za zgrade samo betonska ploča koju deca koriste kao igralište.

(Blic)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …