Home / AKTUELNO / UCENJUJU TINEJDŽERKE DA ŠALJU SVOJE NAGE SELFIJE: Kada fotografije osvanu na internetu, njihovi životi postaju PAKAO

UCENJUJU TINEJDŽERKE DA ŠALJU SVOJE NAGE SELFIJE: Kada fotografije osvanu na internetu, njihovi životi postaju PAKAO

devojke- kamera- web- foto
Tinejdžerke su danas prinuđene, pa čak i ucenjivane da dele svoje nage selfije. Federalni organ koji je zadužen da čuva decu na internetu objavio je izveštaj da je u julu povećan broj pritužbi na slanje seksualnih poruka.

Čak 16 odsto priružbi Komesaru za dečiju bezbenost se odnosi na eksplicitne slike. Andre Rajt kaže da mlade devojke u velikom broju dele svoje nage ili polu nage fotografije.

– To je grupa dece između 15 i 18 godine, ali ima i onih mlađih – rekao je on.

Često se dešavalo da se tinejdžerke kasnije ucenivane zbog svojih nagih fotografija.

– Kada zađu u ove godine, tinejdžerke se suočavaju sa brojnim pritiscima. One u većini slučajeva ne vole da dele svoje fotografije ove vrste ali često se osećaju da nisu u poziciji da odbiju – ističe Andre Rajt.

devojka-fejsbuk

Ova grupa za zaštititu dece je uspela da brzo ukloni sporne fotografije i da pruži podršku oštećenima. Prema Jang Taunu, organizaciji koja takođe pomaže deci, skoro 40 odsto slučajeva sekstinga u drugoj polovini 2015. godine bilo je prinudne prirode.

Viki Ogilvie, koordinator za podršku mladima, ističe da seksualne poruke obuhvataju decu već od 12. godine.

– Naši studenti mogu da se nađu u legalnom problemu zbog ovakvih poruka. To se često dešava u našim školama. Na većini slika su tinejdžeri od 16 godina, mada ima i onih od 12 godina, što samim tim znači da policija može da optuži svakog ko ove fotografije distribuira dalje.

devojka-gacice

Spisateljica Melinda Tankard Reist ističe da je upoznala veliki broj tinejdžera koji su se našli u situaciji da budu ucenjivani zbog svojih slika.

– Mlade devojčice od 11, 12 i 13 godina, dobijaju zahteve da pošalju svoje nage fotografije i često ih pitaju zašto kažu ne. Tada već slede pretnje i ucene. Dečaci mogu da pogledaju mnogo nagih slika preko interneta. Samim tim što ucenjuju svoje drugarice, govori mi da nemaju obzira – dodaje ona.

(News.com.au)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …