Home / AKTUELNO / UDARNA VEST: CIA pokušala atentat biološkim oružjem na Kim Džong Una

UDARNA VEST: CIA pokušala atentat biološkim oružjem na Kim Džong Una

oruzje- hemijsko- vojnici- maska

Severna Koreja (DPRK) optužila je je danas CIA da je “skovala zaveru” sa Južnom Korejom da ubiju severnokorejskog lidera Kim Džong Una usred tenzija u tom regionu i najavila da će “nemilosrdno uništiti do poslednjeg teroriste američke CIA”, javlja AFP.

CIA i obaveštajne službe Južne Koreje “skovale su zlobnu zaveru” sa neodređenim “biohemijskim supstancama” kako bi ubili Kim Džong Una u toku zvaničnih ceremonija u Pjongjangu, objavila je državna agencija Severne Koreje saopštenje ministarstva.

Kako se u saopštenju tvrdi, za CIA “je ubistvo biohemijskim supstancama uključujući i radioaktivne supstance i nano otrove, najbolji metod koji ne zahteva pristup meti, smrtonosni efekti mogu se pojaviti nakon šest meseci”.

CIA i obaveštajne službe Južne Koreje “ideološki su vrbovale i podmitile građanina DNR Koreje koji se preziva Kim” da izvede napad na Kim Džong Una, navodi se saopštenju.

– Mi ćemo pronaći i nemilosrdno uništiti do poslednjeg teroriste američke CIA i marionete obaveštajnih službi Južne Koreje – navodi se u saopštejnju i dodaje da je taj plan isto što i “objava rata”.

Optužbe su iznete u vreme kada je Pjongjang poveo sve ratoborniju retoriku sa administracijom američkog predsednika Donalda Trampa zbog programa naoružanja Severene Koreje.

Retorički rat između te dve strane buknuo je u prošle dve nedelje, a Pjongjang je zapretio izvođenjem šestog nuklearnog testa koji bi samo još više povećao tenzije.

U saopštenju nije navedena nikakva informacija o tome na koji način je plan osujećen ili o tome šta se dogodilo sa navodnim špijunom.

Severna Koreja nastavlja da izvodi operacije nadgledanja svoje populacije, a otvoreno neslaganje sa režimom smatra se ekstremno teškim.

Tanjug)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …