Home / AKTUELNO / UDARNA VEST- RUSIJA ODGOVORILA AMERICI: Spremni za rušenje američkih aviona!

UDARNA VEST- RUSIJA ODGOVORILA AMERICI: Spremni za rušenje američkih aviona!

rakete 1

Ruska strana suspendovala je Memorandumom o sprečavanju incidenata i obezbeđivanju letova avijacije tokom operacije u Siriji, koji je zaključen sa SAD“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

To faktički znači da je zaustavljen sporazum o mogućem izbegavanju sukoba u sirijskom vazdušnom prostoru.

Komunikacije između vojski SAD i Rusije po pitanju akcija u Siriji sada više nema, te bi u svakom daljem delovanju jednih i drugih moglo da dođe do potencijalnih konflikata, prenosi „Frans pres“.

Moskva poziva Savet bezbednosti UN da održi hitan sastanak na kojem bi se raspravljalo o raketnom napadu SAD na Siriju, navodi se u saopštenju.

„Pozivamo Savet bezbednosti UN da održi hitan sastanak kako bi se razmotrila trenutna situacija“, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

„Ni ne potrudivši se da nešto saznaju, SAD su demonstrirale silu, vojno se suprotstavile zemlji koja se bori protiv međunarodnog terorizma“, navodi se u saopštenju ruskog ministarstva.

U saopštenju stoji da „ovo nije prvi put da SAD pokazuju ovakav nepromišljen pristup koji samo pogoršava postojeće probleme u svetu i stvara pretnju za međunarodnu bezbednost“.

„Samo prisustvo američkih trupa i trupa drugih zemalja u Siriji bez saglasnosti Vlade te zemlje ili odluke Saveta bezbednosti UN predstavlja grubo, eksplicitno i neopravdano kršenje međunarodnog prava“, navodi se u saopštenju.

(sputniknews)

Check Also

U FRANCUSKOJ I NEMAČKOJ NA DESETINE HILJADA LJUDI PROTESTVUJE PROTIV KARANTINA I DIKTATURE (VIDEO)

Hiljade demonstranata trenutno protestuje na trgu Trokadero u Parizu, protiv korona diktature, kršenja sloboda i …