Home / AKTUELNO / UDARNA VEST: Ruske tajne službe uhapsile čoveka koji je pokušao da prodre do nuklearnih projektila!

UDARNA VEST: Ruske tajne službe uhapsile čoveka koji je pokušao da prodre do nuklearnih projektila!

Građanin Ruske Federacije, koji pripada terorističkoj organizaciji, jedinici Islamske države, uhapšen je na aerodromu Khrabrovo u Kalinjingradu. Ovo je aerodrom u Rusiji, na granici sa Evropom.

To je navedeno u pres službi regionalnog odela ruskog FSB-a, naglašavajući da će se protiv ovog čoveka pokrenuti krivični postupak zbog terorističkih aktivnosti.

Prema kontraobavještajnim podacima, uhaopšeni terorista je uključen u mrežu aktivnosti koja je organizovala postavljanje bombe u podzemni voz u Sankt Peterburgu, a takođe je na međunarodnoj poternici.

Uhapšeni terorista je bio uključen u finansiranje ekstremista i pomagao aktivistima da nalaze nove militante za delovanja na strani terorističke organizacije u Siriji.

Terorista je uhapšen jer su ruski specijalci iz FSB očekivali ovakve aktivnosti obzirom da je Rusija nedavno u znak odmazde za postavljanje neprijateljskih raketa na ruskim granicama u bazu u Kalinjingradu postavila raketni sistem Iskander koji može da nosi nuklearne glave i pokriva evropske zemlje.

Webtribune.rs

Check Also

RASPOP DEDEIĆ PORUČIO IZ ZAGREBA: „ U SREBRENICI JE BIO STOPOSTONI GENOCID, ALI MANJI OD ONOG KOJI SU SRBI UČINLI U CRNOJ GORI 1918.“

Mitropolit nepriznate Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo rekao je da u Crnoj Gori lako može doći …