Home / AKTUELNO / RUSKI ŠPIJUN ZBOG IZDAJE OTROVAN U ENGLESKOJ: Sergej i žena koja je bila s njim se srušili nasred ulice- Oči su im bile bele, a pena izlazila na usta! (VIDEO)

RUSKI ŠPIJUN ZBOG IZDAJE OTROVAN U ENGLESKOJ: Sergej i žena koja je bila s njim se srušili nasred ulice- Oči su im bile bele, a pena izlazila na usta! (VIDEO)

Muškarcu koji je ovog popodneva dovezen u hitnu službu bolnice u Solsberiju u Engleskoj, život je ugrožen. A prema pisanju britanskih medija, reč je o bivšem ruskom špijunu, navodi BBC.

Bivši ruski pukovnik Sergej Skripal (66) prevezen je u bolnicu pošto mu je juče na ulici pozlilo. Sumnja se da je bio izložen nepoznatoj supstanci. Skripal je bio u zatvoru u Rusiji zbog izdaje jer je navodno radio za britansku obaveštajnu agenciju MI6. Njemu je dozvoljen dolazak u Veliku Britaniju 2010. godine u razmeni špijuna, pa se on nastanio u Solsberiju.

SVEDOCI VIDELI PAR NA ULICI

Prema izveštajima, više svedoka je videlo kada se Sergej Skripal srušio, kao i mlada žena koja je bila s njim u društvu, tokom kupovine, juče popodne. Par nije imao vidljive povrede, ali su oboje bili bez svesti.

Njih dvoje su u kritičnom stanju na intenzivnoj nezi, a pod nadzorom su stručnjaka Centra za radijaciju, hemijske i ekološke hazarde. Vatrogasci su pozvani da dekontaminiraju područje oko službe hitne pomoći. Za sada nema informacija o kojoj supstanci je reč.

Posle vesti da je bivši ruski špijun s prebivalištem u Velikoj Britaniji završio u kritičnom stanju, prema svemu sudeći otrovan, u javnosti se pojavio i njegov navodni poslednji snimak pre nego što se srušio. 

Sergej Skripal (66) bio je sa svojom ćerkom Julijom, koja je u tridesetim godinama i živi u Rusiji, ali je bila u poseti ocu.

CELA PORODICA POMRLA, OSTALA SAMO ĆERKA

Na snimku nadzorne kamere od nedelje u 15.47 časova vidi se da dvoje ljudi, za koje se veruje da su upravo navedeni otac i ćerka, šetaju trgovačkim centrom u Solsberiju, u kom bivši špijun živi. Skripalova supruga, sin i stariji brat umrli su u poslednje dve godine, javlja BBC.

Manje od pola sata posle toga pronađeni su onesvešćeni na klupi istog tržnog centra. Kako je jedan očevidac opisao, oči su im bile bele, a pena im je izlazila na usta.

Hitna pomoć je pozvana i brzo došla na lice mesta, posle čega je Julija odvezena helikopterom u bolnicu, a Sergej vozilom hitne pomoći.

Policija i daje istražuje koja je tačno supstanca otrovala Skripalove. Međutim, na mesto incidenta ubrzo nakon hitne pomoći došao je tim za dekontaminaciju i testiranje u zaštitnim odelima, a kako sada javljaju britanski mediji, dvoje pripadnika hitnih službi takođe je završilo u bolnici.

Pogledajte video:

Check Also

UDARNO! „DOLAZE PANDEMIJE KOJE BI MOGLE BITI MNOGO GORE OD KORONA VIRUSA!“

MILIJARDER i osnivač Majkrosofta, Bil Gejts, upozorio je da dolaze pandemije koje bi mogle biti …