Home / AKTUELNO / UDARNA VEST: Sprečen teroristički napad na Putina i Vučića u Moskvi..

UDARNA VEST: Sprečen teroristički napad na Putina i Vučića u Moskvi..

Ruske snage bezbednosti sprečile teroristički napad na kolonu Besmrtnog puka u Moskvi s Putinom na čelu, javlja Raša tudej.

“Nekoliko grupa je uhapšeno. Njihov plan je bio da aktiviraju eksplozivne naprave tokom marša Besmrtnog puka u Moskvi, a za to su imali i spremljeno oružje”, izjavio je ruski zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Oleg Siromolotov agenciji Tas, a prenela je Raša tudej.

Snage specijalnih jedinica izvele su 17 akcija u oblasti zapadnog Sibira, gde su teroristi imali svoje baze i tom prilikom uhapsile 20 osoba.

Siromolotov, koji je u ruskoj vladi zadužen za borbu protiv terorizma, rekao je i da je u periodu od 21. do 24. aprila 26 terorista eliminisano u Rusiji.

Podsetimo, 9. maja u Moskvi je održana vojna parada, koju je nadgledao ruski predsednik Vladimir Putin. Pored njega su bili i predsednik Srbije Aleksandar Vučić i izraelski premijer Benjamin Netanijahu.

Trojica lidera učestvovala su potom i u milionskom maršu Besmrtnog puka, u okviru kog ulicama Moskve šetaju potomci stradalih u Drugom svetskom ratu, noseći slike svojih predaka.

Inače, ovo nije prvi put da su postojale namere da se na marš Besmrtnog puka izvede napad, podseća RT i navodi da su i prošle godine ruske snage bezbednosti osujetile sličnu nameru.

(B92)

Check Also

SRBIJA ODOBRAVA VAKCINACIJU DECE OD 12 DO 15 GODINA? U TOKU JE RIGOROZNA PROVERA! EVO ŠTA SLEDI!

Za nekoliko dana se može očekivati odobrenje Agencije za lekove i medicinska sredstva (ALIMS) za …