Home / AKTUELNO / UDARNA VEST: Sprečen teroristički napad na Putina i Vučića u Moskvi..

UDARNA VEST: Sprečen teroristički napad na Putina i Vučića u Moskvi..

Ruske snage bezbednosti sprečile teroristički napad na kolonu Besmrtnog puka u Moskvi s Putinom na čelu, javlja Raša tudej.

“Nekoliko grupa je uhapšeno. Njihov plan je bio da aktiviraju eksplozivne naprave tokom marša Besmrtnog puka u Moskvi, a za to su imali i spremljeno oružje”, izjavio je ruski zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Oleg Siromolotov agenciji Tas, a prenela je Raša tudej.

Snage specijalnih jedinica izvele su 17 akcija u oblasti zapadnog Sibira, gde su teroristi imali svoje baze i tom prilikom uhapsile 20 osoba.

Siromolotov, koji je u ruskoj vladi zadužen za borbu protiv terorizma, rekao je i da je u periodu od 21. do 24. aprila 26 terorista eliminisano u Rusiji.

Podsetimo, 9. maja u Moskvi je održana vojna parada, koju je nadgledao ruski predsednik Vladimir Putin. Pored njega su bili i predsednik Srbije Aleksandar Vučić i izraelski premijer Benjamin Netanijahu.

Trojica lidera učestvovala su potom i u milionskom maršu Besmrtnog puka, u okviru kog ulicama Moskve šetaju potomci stradalih u Drugom svetskom ratu, noseći slike svojih predaka.

Inače, ovo nije prvi put da su postojale namere da se na marš Besmrtnog puka izvede napad, podseća RT i navodi da su i prošle godine ruske snage bezbednosti osujetile sličnu nameru.

(B92)

Check Also

98 ODSTO TRANSAKCIJA BITKOINA SU KLASIČNA ŠPEKULACIJA KOJA IPAK NAJAVLJUJE NOVU PREKRETNICU

Iako smo pred istorijskom prekretnicom, kada će tehnologija i ideja blokčejna, na kojoj se temelji …