Home / AKTUELNO / Vučić: Od Rusije očekujemo otvorenu podršku povodom namera Britanije..

Vučić: Od Rusije očekujemo otvorenu podršku povodom namera Britanije..

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Britanci, Amerikanci, Francuzi i svi drugi koji su priznali takozvanu nezavisnost Kosova već dugo vremena rade na tome da se u Savetu bezbednosti UN ne razgovara o Kosovu i Metohiji, ali je ukazao na izjavu generalnog sekretara UN Antonija Gutereša, koji je osudio ponašanje kosovske policije prema Marku Đuriću.

Vučić je – odgovarajući na pitanja novinara u vezi najava da bi Britanija, kada dođe na mesto predsedavajućeg SB UN, mogla da traži zatvorene sednice o KiM ili da ih ne bude u sadašnjoj formi – naveo da neke zemlje iz svog ugla misle da su posao završile.

U svakom slučaju, rekao je Vučić, od Rusije očekuje otvorenu podršku po tom pitanju.

Kako je ocenio, Gutereš je svojom nepristrašnošću i odgovornošću pokazao da je zaslužio da bude na čelu UN i podvukao da je to važna vest jer je zaista osudio ponašanje kosovske policije i doprineo time razrešenju svega što se desilo Kosovskoj Mitrovici.

Naša pozicija nije laka, ali nastavićemo da se borimo, naglasio je Vučić.

„Pred nama je period od narednih nekoliko meseci koji će biti svakako odlučujući i težak za našu zemlju i narod“, upozorio je Vučić.

Kako je rekao, očekuje takođe i velike i značajne pritiske, i istkao da ćemo pokušati da dođemo do kompromisnog rešenja“, ali se, kaže, plaši da „mnogi u svetu kao kompromis vide ono što je njihova volja i odluka“.

„Na nama je da ne donosimo odluke na prečac“, rekao je Vučić i dodao da ćemo videti šta se srpskom narodu nudi, da ćemo to sagledati i onda donositi odluke važne za budućnost našeg naroda, svakako samostalno, istakao je, kao i do sada.

„Da ćemo biti mnogo srećni, svakako nećemo“, primetio je Vučić.

(Tanjug)

Check Also

SRBIJA ODOBRAVA VAKCINACIJU DECE OD 12 DO 15 GODINA? U TOKU JE RIGOROZNA PROVERA! EVO ŠTA SLEDI!

Za nekoliko dana se može očekivati odobrenje Agencije za lekove i medicinska sredstva (ALIMS) za …