Home / AKTUELNO / UDARNA VEST: VOJSKA ALBANIJE UŠLA U SRPSKE GRADOVE NA SEVERU KOSOVA

UDARNA VEST: VOJSKA ALBANIJE UŠLA U SRPSKE GRADOVE NA SEVERU KOSOVA

Srpska lista upitala je komandanta Kfora “otkud vojnici Albanije na ulicama srpskih gradova na severu, kad se dobro zna da vojska Albanije nije deo misije Kfor”

Srpska lista saopštila je da je serija čudnih događaja na severu Kosova i Metohije, a nakon upozorenja britanske ambasade u Prištini, izazvala uznemirenje srpskog naroda i takođe upitala komandanta Kfora da li raspolaže informacijama o eventualnim incidentima na severu pokrajine.

“Ispisivanje grafita sa veličanjem tzv. Velike Albanije, i UČK, provokacija i šetnja pripadnika vojske Albanije centrom Kosovske Mitrovice kod građana je izazvalo zabrinutost, posebno nakon što su saopštenja britanske ambasade provejavala stereotipnim odnosom, skoro stigmatizirajući 50 000 Srba na severu Kosova i Metohije”, ukazuje Srpska lista u saopštenju.

Srpska lista kaže da zbog svega navedenog javno pita komandanta Kfora da li raspolaže informacija o eventualnim incidentima na severu Kosmeta, na koje upozoravaju Britanci i Nemci, ali i “otkud vojnici Albanije na ulicama srpskih gradova na severu, kada se dobro zna da vojska Albanije nije deo misije Kfor”.

(Tanjug)

Check Also

KOMUNALNA MILICIJA ĆE OD SADA LEGITIMISATI I BEZ UNIFORME, ZAUSTAVLJATI VOZILA, ODUZIMATI IH.. EVO ŠTA SVE JOŠ..

Odbornici Gradske skupštine nedavno su usvojili nekoliko novina koje se tiču rada komunalne milicije. Građanin …