Home / AKTUELNO / UHAPŠEN DAVOR DRAGIČEVIĆ: SPECIJALCI NA ULICAMA BANJALUKE! (VIDEO)

UHAPŠEN DAVOR DRAGIČEVIĆ: SPECIJALCI NA ULICAMA BANJALUKE! (VIDEO)

Građane Banjaluke i članove grupe “Pravda za Davida” koji su se večeras okupili na Trgu Krajine u znak podrške porodici nesrećno stradalog mladića Davida Dragičevića, a potom tokom protestne šetnje prekinuli koncert Harisa Džinovića u tom gradu, specijalne snage MUP Republike Srpske potisle su sa tog trga, pošto je isteklo vreme tokom kojeg je skup bio dozvoljen.

Majka Davida Dragičevića Suzana Radanović objavila je na Fejsbuk grupi “Pravda za Davida” da je policija ponovo uhapsila njegovog oca Davora Dragičevića, koji je pozivao demonstrante da se vrate na proteste. Međutim, kako pojedini mediji javljaju, Davor se i dalje nalazi na Trgu Krajina.

Prema informacijama sarajevskog sajta klix.ba, najmanje četiri osobe su uhapšene u blizini Trga Krajine.

– Skup je bio dozvoljen do 20 sati, pozivamo vas da se raziđete zbog vaše bezbednosti. Ako ne postupite tako biće upotrebljena zakonska sredstva – kazao je policajac putem megafona okupljenima demonstrantima, kojih je prema proceni izveštača tog sajta bilo oko 50 ljudi.

Davor Dragičević, otac nesrećno stradalog mladića, kazao je okupljenima nakon dolaska specijalca, a pre intervencije, da odu kući kako bi nešto pojeli, navodeći da će on ostati na Trgu Krajine.

RTRS prenosi da su demonstranti na parkingu ispred banjalučkog Muzeja savremene umetnosti gde je postavljena bina za planirane koncerte, sprečili koncert Harisa Džinovića. Navodi se da su tu su uz povike i uvrede učesnici protesta prvo prekinuli muziku, nakon čeka su se popeli na binu i “zabranili” održavanje koncerta.

Oglasio se i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, kojeg su, prema navodima RTRS, učesnici protesta prethodno izvređali.

– Oštećena oprema ozvučenja, trg blokiran. Koncert ne može biti održan. Protest je održan, koncert onemogućen – napisao je Radojičić na Tviteru.
Sarajevski sajt klix.ba objavio je da su građani okupljeni na protestu uzvikivali “Pakujte opremu”, “Haris, odlazi” i “Uz tebe smo, Davore”, a da su najavili da će sutra pokušati da spreče koncert Željka Samardžića i Nikole Rokvića na dočeku Nove godine.

Na Trgu Krajine u Banjaluci prethodno je završeno okupljanje građana i članova grupe “Pravda za Davida” u znak podrške porodici Davida Dragičevića čiji je otac Davor poručio da tu ostaje “do kraja”, ali i da “skupova na ovaj način više neće biti”.

(Tanjug)

Check Also

DOBRE VESTI! STIŽE NOVA POMOĆ OD DRŽAVE! OVAJ PUT ZA PENZIONERE, RADNIKE, ALI I OSTALE GRAĐANE, EVO I NA ŠTA BI MOGLI DA RAČUNAJU

Početak masovne vakcinacije u Srbiji doneo je određenu dozu optimizma i nadu da bi pandemija …