Home / AKTUELNO / UKRAJINSKA VOJSKA, DESNI SEKTOR I DIVERZANTI, SE OPASNO PRIBLIŽILI GRANICI LNR: Nagomilano naoružanje, korak do eskalacije.. (VIDEO)

UKRAJINSKA VOJSKA, DESNI SEKTOR I DIVERZANTI, SE OPASNO PRIBLIŽILI GRANICI LNR: Nagomilano naoružanje, korak do eskalacije.. (VIDEO)

Pripadnici ukrajinske ekstremističke organizacije Desni sektor, koja ratuje u Donbasu, približili su se granici Luganske Narodne Republike.

Portparol Narodne milicije LNR Andrej Maročko je na konferenciji za medije izjavio da su pripadnici ekstremističke organizacije Desni sektor stigli u naseljeno mesto Makarovo, koje se nalazi u neposrednoj blizini mesta Stanica Luganska, koja je pod kontrolom LNR.

Maročko je precizirao da otvaranje vatre sa ukrajinske strane može da se pojača. “Situacija u zoni odgovornosti Narodne milicije LNR ostaje napeta“, kazao je on.

“Osim toga, u reonu naseljenog mesta Lozovoje primećeni su pripadnici izviđačko-diverzantske grupe protivnika, pretpostavlja se da sastava 8. posebnog puka za specijalne operacije“, dodao je Maročko.

On je naglasio da Narodna milicija strogo poštuje mirovni dogovor iz Minska, što znači da ne otvara vatru i ne odgovara na provokacije.

Prema podacima NM LNR, ukrajinska vojska vrši pregrupisavanje i dovlači naoružanje koje je zabranjeno po mirovnom dogovoru u reonu mesta Svetlodarskoje, gde su primećene haubice D-30, kalibra 122 milimetra, ureonu sela Troickoje se nalaze minobacačke pozicije, a u Trehizbenki se nalaze pet borbenih vozila BMP-1 i dva kamiona sa municijom.

Check Also

Komanda Oružanih snaga Ukrajine: Rusi nas napadaju iz devet pravaca, odjednom!

Ruske jedinice napadaju ukrajinske oružane snage u Donbasu u devet pravaca. O tome je na …