Home / U FOKUSU / OTKRIVENA MISIJA UHAPŠENOG AMERIČKOG MARINCA: Ubistvom ovog čoveka, planirao da izazove najgori mogući scenario za Srbiju! Evo o čemu se radi..

OTKRIVENA MISIJA UHAPŠENOG AMERIČKOG MARINCA: Ubistvom ovog čoveka, planirao da izazove najgori mogući scenario za Srbiju! Evo o čemu se radi..

Bivši američki marinac Danijel Korbet, koji je 31. januara uhapšen u Beogradu, imao je zadatak da likvidira ambasadora jedne bliskoistočne zemlje (poznata redakciji), ekskluzivno saznaje Srpski telegraf od izvora u srpskim obaveštajnim službama.

Na taj način Amerikanci bi jednim udarcem ubili dve muve: izazvali bi haos u Srbiji i stavili našu zemlju u stanje trajne nestabilnosti, s obzirom na to da bi nakon ubistva ambasadora bilo gotovo nemoguće izbeći osvetu radikalnih islamista i terorističke napade.

– Naša operativna saznanja su pokazala da je pripadnik američkih Foka, jedinice koja je hapsila Bin Ladena, došao u Beograd sa konkretnim zadatkom da ubije ambasadora. Posle toga ništa više ne bi bilo isto, taj tragični događaj bio bi korišćen za širenje haosa i straha u našoj zemlji, Srbija bi se automatski našla na meti terorista, a i toj zemlji, čiji bi ambasador bio likvidiran, bila bi poslata jasna i surova poruka Vašingtona – objašnjava naš sagovornik.

Bivši bezbednjak Božidar Spasić podseća da je jedan ambasador već ubijen u Beogradu.

– Jedan kurdski terorista je svojevremeno u centru Beograda ubio turskog ambasadora i uhvaćen je zahvaljujući građanima i blagovremenoj reakciji naše policije. Da nije uhvaćen, Turci bi nas optužili da smo mi to organizovali, što bi se posle koristilo za ucenjivanje zemlje. Tako bi bilo i u ovom slučaju, postavljali bi nam razne ultimatume – navodi Spasić.

Da podsetimo, ubistvo turskog ambasadora Galipa Balkara dogodilo se 9. marta 1983. Atentatori su bili Jermeni Haručion Krikor Levonijan (23) i dve godine mladi Rafi Aleksander el Bekijan.

Kako dodaje, nakon atentata Srbija bi bila mnogo lakša meta i za ucene vezane za Kosovo, odnose sa Rusijom…

Srpski telegraf kontaktirao je juče i sa predstavnicima ambasade čiji je najviši zvaničnik bio na meti Korbeta, ali do zatvaranja ovog broja nismo dobili odgovore na naša veoma konkretna pitanja.

Tri meseca pritvora

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu u četvrtak je odbilo žalbu Korbetovog branioca. Time je ostalo na snazi rešenje o tromesečnom pritvoru za Amerikanca.

Stručnjaci za bezbednost u ovom scenariju i te kako prepoznaju američki recept. Dževad Galijašević uveren je da bi ovakav događaj bio iskorišćen protiv Srbije na najgori mogući način.

Cilj Amerikanaca je da zastraše Srbiju do maksimuma, da naprave od nje novu metu islamista i tako je konačno odvoje od Rusije

– Nikad konkretna meta nije samo određena ličnost, već je cilj i širenje haosa, straha, bezumlja i destrukcije. To jesu Amerikanci, pa ako su imali za cilj da po mojim pretpostavkama ubiju nekog visokog diplomatu iz Sirije ili Katara, sa kojim su naprasno zahladneli odnosi, postoji i širi cilj, a to je u ovom slučaju da zastraše Srbiju – kaže Galijašević za naš list.

Ciljevi

1. Izazivanje haosa u Srbiji

2. Stavljanje naše zemlje na metu islamista

3. Brutalna poruka Vašingtona ambasadorovoj zemlji

NICOVIĆ: TREĆI ADUT

Bivši šef policije Marko Nicović dodaje da za takve prljave akcije Amerikanci po pravilu šalju svoje bivše operativce.

– Ti ljudi, koji su bivši pripadnici najobučenijih jedinica, koriste se kao slobodni strelci za prljave operacije. Amerikanci se onda peru, kažu da nemaju ništa sa njim i da je on samo bivši pripadnik Foka, a zapravo su preko njega uradili posao. Tako bi dobili još jednu batinu u svojim rukama kojom bi mogli da nas pritiskaju. Pored paljenja ambasade i slučaja braće Bitići, ovo bi mogao da bude treći američki adut protiv Srbije – zaključuje Nicović.

Ko je Dejvid Korbet

– Bio je pripadnik elitne jedinice američkih marinaca poznate kao Foke
– Učestvovao u akcijama u Iraku i Avganistanu, kao i lovu na Bin Ladena
– Pripadnici Foka sprovode tajne operacije, ima ih oko stotinak, a baza im je u Virdžniji
– Zaposlen u firmi „Rejven militari“, čiji je suvlasnik Džej Futlik, nekadašnji specijalni asistent Bila Klintona
– Bivše i sadašnje foke sarađuju sa američkim obaveštajcima širom sveta, pa ih zovu i pretorijanska garda CIA

 

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …