Home / U FOKUSU / ASADOVE SNAGE PRETRPELE PRVE GUBITKE U AFRINU: Turci u žestokom naletu na zapadnom frontu! (VIDEO)

ASADOVE SNAGE PRETRPELE PRVE GUBITKE U AFRINU: Turci u žestokom naletu na zapadnom frontu! (VIDEO)

Uprkos dolasku sirijskih dobrovoljačkih Snaga nacionalne odbrane (SNO) na liniju fronta, Turci i njihove džihadističke organizacije nastavljaju da grabe sirijsku teritoriju u severozapadnom regionu Afrinu.

Najžešći udari neoosmanlijskih snaga tokom prethodna 24 sata izvršeni na centar Radžo distrikta i istok distrikta DŽandaris.

Obe lokacije danas su se našle u okruženju neprijateljskih snaga sa tri strane, nakon što su Turci razvili svoju verziju sirijske zastave u većem broju sela.

Prema izveštaju kurdske agencije ANHA, tokom noćašnjih udara turskih vazduhoplovnih snaga u centru Radžo distrikta nastradalo je nekoliko boraca SNO, dok je veći broj ranjen.

U DŽandarisu su Turci, takođe zabeležili značajan napredak na frontu, osvajanjem sela sa istočne strane istoimenog grada, koji se sada nalazi u nezavidnom položaju.

U nekoliko osvojenih sela turske snage su zarobile sirijske zastave, a njihovim skrnavljenjem jasno  su dali do znanja da njihove namere u toj zemlji značajno prevazilaze deklarativnu borbu protiv kurdskih terorista.

Padom Radža i DŽandarisa, urušavanje zapadne linije fronta bilo bi neizbežno, a kurdske i sirijske snage bile bi primorane na povlačenje dalje prema Afrinu.

Sa druge strane, odbrambene linije na severnom frontu se, za sada prilično dobro drže. Prema izveštajima kurdskih medija, u napadima na položaje JPG-a u distriktu Šara nastradao je veći broj pripadnika turskih snaga „Maslinove grančice“.

Pogledajte video:

 

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …