Home / AKTUELNO / ULTRADESNIČARI U NEMAČKOJ SE PRIPREMAJU ZA GRAĐANSKI RAT- SPREMA SE „KOLAPS DRŽAVE“

ULTRADESNIČARI U NEMAČKOJ SE PRIPREMAJU ZA GRAĐANSKI RAT- SPREMA SE „KOLAPS DRŽAVE“

Nemački ultranacionalisti veruju da će doći do građanskog rata i da će tada nastupiti smrt države, pa zbog toga treniraju i obučavaju se da rukuju vatrenim oružjem i eksplozivom, upozorila je lokalna služba bezbednosti.

Nemačka obaveštajna služba, upozorila je sve na jačanje i organizovanje krajnje desnice iz podzemlja, prenosi Die Welt.

Obaveštajna služba je uradila izveštaj u kome poziva na pojani nadzor takozvanih onih „koji se spremaju za navodne apokaliptične scenarije“.

Ovi ljudi prikupljaju vatreno oružje i druge zalihe kako bi bili spremni za navodni građanski rat, ili „strah od kolapsa javnog reda“ u Nemačkoj.

„Pokret prepera“, koji se prvi put pojavio u SAD-u, odavno je posvećen traženju načina da se preživi, pa tako gomilaju zalihe hrane, municije, lekova i slično, koji im koristili u slučaju sudnjeg dana.

Takođe, postoji i alarmantan broj ekstremista koji su bi mogli da planiraju napade, koji bi mogli da uključuju i eksplozivne naprave. Oni su naime, deo ovih grupa tek nekoliko meseci, a pre nego tšo su se priključili ekstremističkim grupama nisu bili poznati bezbednosnoj agenciji.

Nemački nacionalisti se obično radikalizuju putem društvenih mreža, gde uglavnom domiraju teme o širenju islama i prilivu migranata.

Međutim, teroristički činovi krajnje desnice ostaju slabo organizovani, jer postoje razlike između planiranja i stvarnosti.

Ipak neki političari kažu da je krajnja desnica sve veća pretnja javnoj bezbednosti.

Ovo nije prvi put da su nemačke vlasti zabrinute zbog ekstremizma krajnje desnice. Prošle godine policija je izvšila hapšenje osumnjičenih ultranacionalista kjoi su planirali napade na migrante i ljude koji imaju drugačije političke stavove.

(Telegraf)

Check Also

ŠOK ANALIZA NEMAČKOG ANALITIČARA: IDUĆE GODINE ODLAZI MERKEL- POČINJE ALIJANSA SA RUSIJOM I KINOM- OVO SE SPREMA SAD

Nemački politički analitičar Alekander Rar smatra da će 2021. godina biti prekretnica za Nemačku. Iako …