Home / AKTUELNO / UNIŠTAVALI DOKAZE: Skinuli pločice u studiju i zamenili ih parketom! DOK JE TRAJALA POTRAGA, PRALI VEŠ! (FOTO)

UNIŠTAVALI DOKAZE: Skinuli pločice u studiju i zamenili ih parketom! DOK JE TRAJALA POTRAGA, PRALI VEŠ! (FOTO)

Članovi porodice uključili su veš-mašinu u vreme potrage za nestalom snajom, policija tek posle dva dana odnela tepih, a nakon ubistva Jelene pločice su zamenili parketom u prostoriji pored muzičkog studija.

500

Uključena veš-mašina, urolan tepih, nedavno postavljene luksuzne pločice zamenjene novim parketom u prostoriji pored muzičkog studija u kući Marjanovića, i sve to posle nestanka snaje Jelene, samo su neke od brojnih nelogičnosti i propusti u istrazi u vezi s ubistvom pevačice Jelene Marjanović.
 Sagovornik Kurira upućen u ovaj slučaj kaže da su ova tri primera dokaz da je bilo mnogo propusta u toku istrage, ali i da su se ukućani trudili da unište dokaze.

– Neverovatno je da je u nedelju 3. aprila pre podne, dok je još trajala potraga za nestalom Jelenom Marjanović, njena porodica uključila veš-mašinu kao da se ništa nije dogodilo.

Već tada su uništeni mnogi eventualni značajni tragovi. Posle dva dana u medijima su se pojavile fotografije inspektora koji nose umotani tepih iz kuće Marjanovića.

Za to vreme kroz njihovu kuću prošlo je mnogo ljudi, pa su se i tu izgubili mnogi potencijalno dragoceni tragovi – kaže naš sagovornik.

Nestali tragovi

Takođe, jedan od mogućih tragova bespovratno je izgubljen, a to su pločice u prostoriji ispred muzičkog studija koji se nalazi u sklopu porodične kuće.

Podsetimo, Kurir je otkrio da policija sumnja da je Jelena ubijena u ovom studiju udarcima čekićem u glavu, i da ovu dramu niko nije mogao da čuje jer je muzika bila glasna.

– Ubice i saučesnici su morali da s telom ubijene žene prođu kroz prostoriju pored studija. U njoj su na podu bile pločice stavljene pre svega dve godine.

Dakle, bile su nove i skupo plaćene, i bile su uklopljene sa zidovima i bojom. Međutim, oni su umesto pločica ubrzo posle ubistva Jelene stavili parket, koji se ni uz šta ne uklapa jer je braon.

Zbog čega su Marjanović polupali pločice kad su bile nove? – pita se naš sagovornik.

Bivši policajac Vladimir Savić, koji je nekada radio u opštini Palilula i u Borči, potvrdio je ova saznanja Kurira.

– Prva vest koju pročitam ujutro, u podne i uveče iz Srbije jeste rijaliti ubistvo pevačice, hapšenje rijaliti ubice i narodna istraga. Ima li još neka rijaliti novina?!

Jedino što bih pitao javno, ukoliko su moja saznanja tačna, zašto je pretres kuće pevačice na dan pronalaska njenog leša odložen za dan posle? Zašto pretres nije odmah urađen i zašto su im u tom momentu radile veš-mašine – priča Savić i dodaje:

– U kom je položaju zatečen tepih u kući? Da li je tepih bio na mestu kako inače tepih stoji u kući, ili je taj isti tepih bio urolan u rolnu prilikom ulaska policijskih službenika u kuću pokojne pevačice?

Kako je moguće da Jelena bude ubijena, kidnapovana na mestu gde je pronađen njen leš, dok se muž s detetom nalazio, prema njegovoj tvrdnji, kod rampe koja ne dozvoljava prolaz kolima na nasip?

Prema njegovim rečima, uzimajući u obzir da je nekada živeo i radio na toj teritoriji i da taj deo terena odlično poznaje, „gotovo je nemoguće bilo da muž ništa ne čuje i ne vidi kada je od te rampe od 600 do 800 metara levo i desno brisani prostor“.

Laži s nasipa

– Sve se jasno vidi i čuje. Na tom delu terena postoji manja uvala zarasla šibljem, po mom sećanju, ne mnogo gusto, do visine metar – metar i po i vodi ka kanalu gde je ona i pronađena. I tu je gotovo nemoguće da se na toj daljini ne čuje ono što se događa i da se ne nazire neko neprirodno dešavanje u tom šipražju.

Uzimajući u obzir vremenske prilike tog dana koje su bile dobre, kao i da tokom dana ima šetača, rekreativaca, sportista i ljudi koji obraduju zemlju, kao i onih koji žive u blizini samog mesta, nemoguće je da niko ništa nije ni video ni čuo – tvrdi Savić.

Ljiljana Stanišić

Hapšenje Marjanovića

Tužilaštvo uložilo žalbu

Više javno tužilaštvo u Beogradu uložilo je žalbu na rešenje kojim je Zoranu Marjanoviću određen pritvor samo iz jednog od dva razloga zbog kojih je tužilaštvo tražilo njegovo pritvaranje.

– Tužilaštvo se žalilo jer sudija za prethodni postupak nije uvažio naš predlog o određivanju pritvora i zbog razloga uznemiravanja javnosti – precizirala je portparol tužilaštva Tatjana Sekulić. Marjanoviću je pritvor određen samo zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati krivični postupak uticanjem na saokrivljene i svedoke. Žalbena rešenje sudije za prethodni postupak o određivanju pritvora zasad su uložila i dvojica od pet advokata koje je angažovao Marjanović.

I. M.

Policajac Savić tvrdi da je zločin dugo planiran

Zoran je ubica, motiv je ljubomora

Bivši policajac Vladimir Savić tvrdi da je motiv zločina ljubomora i ukazuje na mnoge nelogičnosti.

– Majka Jelena Marjanović, koju dete čeka da istrči krug, ako je pokojna uopšte trčala taj dan, vratila bi se po supruga i dete. Koji još to normalni suprug nakon ubistva supruge ulazi u rijaliti, a na dan sahrane sat vremena posle toga poziva novinare da s njim rade intervju u kući u kojoj su živeli?!

Koji još otac u takvoj situaciji vodi društveni život i glumi plejboja?! Od prvog dana, iako nisam bio uključen u istragu, rekao sam, kao što i dalje tvrdim, da je Zoran ubica, a ostali članovi njegove porodice saučesnici tog zločina. Po meni, motiv ubistva je ljubomora, a samo ubistvo je dugo i detaljno planirano – zaključio je Vladimir Savić.

(Kurir)

Check Also

UBIĆU AKO MI NEKO OTME ZEMLJU: BRANIMIR SE SUPROTSTAVIO VUČIĆU OKO RIO TINTA (VIDEO)

„Ovo je moja dedovina, radio sam, ostario sam i sad to treba da mi otme …