Home / AKTUELNO / UPALJEN CRVENI ALARM: SRBIJI PRETE POPLAVE U NAREDNA DVA DANA

UPALJEN CRVENI ALARM: SRBIJI PRETE POPLAVE U NAREDNA DVA DANA

Tokom današnjeg dana i sutra očekuju se nagli porasti vodostaja na bujičnim vodotocima slivova Mlave, Peka, Belog i Crnog Timoka, Crnice, Resave, Zapadne i Južne Morave, navodi se u upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Na ostalim rečnim vodotocima nema opasnosti i meteorolozi su na celoj teritoriji Srbije reke označili zelenom bojom, što znači da opasnosti danas nema. Na Dunavu, Savi, Tisi, Drini, Kolubari, Velikoj Moravi, Ibru, Nišavi, Timoku, Toplici, Jablanici, Veternici, Tamišu i banatskim vodotocima…

Već za sutra na Mlavi i Timoku moguć je porast vodostaja.

Kako je za medije objasnio meteorolog RHMZ Slobodan Sovilj, u istočnom delu Srbije se očekuju intenzivni pljuskovi u više navrata koji mogu da dovedu do stvaranja bujičnih poplava.

– U Istočnoj Srbiji se poslepodne, uveče i u toku noći očekuju pljuskovi u više navrata koji mogu da dovedu do bujičnih poplava. To nisu poplave nalik onima koje su se desile recimo u Obrenovcu, već one koje traju sat, dva ili tri posle nepogode, a voda se zatim povlači – objašnjava Sovilj.

Istočna Srbija se danas crveni na mapi meteoalarma, očekuju se kiša i grmljavina i veoma opasno vreme.

Danas se u krajevima južno od Save i Dunava očekuju intenzivni grmljavinski procesi sa lokalnom pojavom grada, u zoni pljuska i jakim ili olujnim vetrom, kao i količinom padavina u većini mesta od 20 do 40 mm za 24 h, a lokalno i više, naročito na području Borskog okruga (istočna Srbija) gde može pasti i više od 60 mm za 24 sata.

(Telegraf/srbijadanas.com)

Check Also

MISTERIJA SMRTI MLADIĆA U BANJIČKOJ ŠUMI: POLIO SE BENZINOM I ZAPALIO! NA GROBU RODITELJI PRONAŠLI ČUDNE ZNAKOVE (VIDEO)

Mladić Filip S. se pre nedelju dana polio benzinom i zapalio u Banjičkoj šumi. Nekoliko sati kasnije …